CAF: Αφρικανική Super League από το 2023, με έπαθλο 100 εκατ. δολάρια!

CAF: Αφρικανική Super League από το 2023, με έπαθλο 100 εκατ. δολάρια!

bet365

Η ευρωπαϊκή απέτυχε, αλλά η αφρικανική Super League πρόκειται να γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2023, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της CAF, Πατρίς Μοτσέπε. Πλάνο για 24 ομάδες, με συνολικό διαθέσιμο έπαθλο στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Τον Απρίλιο του 2021 το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο «σείστηκε» από την κίνηση δώδεκα κορυφαίων κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου να συνασπιστούν υπό τη σκέπη της Super League, ενός project για μια κλειστή λίγκα ανεξάρτητη από την UEFA. Το μεγαλόπνοο σχέδιο δεν τελεσφόρησε ποτέ, ήταν, βέβαια, αρκετό για να δημιουργήσει ένα πολύκροτο σίριαλ το οποίο συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, εν αναμονή της καθοριστικής δικάσιμου στις 11-12 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, όμως, στην Αφρική το αντίστοιχο project ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά με τις «ευλογίες» της CAF και της FIFA! Όπως ανακοίνωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Δρ. Πατρίς Μοτσέπε, η αφρικανική Super League θα κάνει σέντρα τον Αύγουστο του 2023 και θα διεξάγεται παράλληλα με το αφρικανικό Champions League.

Πρόκειται για ένα πλάνο 24 ομάδων, χωρισμένων σε τρεις ομίλους με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια (Βόρεια Αφρική, Κεντρική-Δυτική, Ανατολική-Νότια). Οι 24 ομάδες θα επιλεχθούν με βάση το ranking της FIFA στο τέλος της σεζόν 2022/23.

Το πιο αξιοσημείωτο σκέλος της ανακοίνωσης του Μοτσέπε είναι αναμφίβολα το έπαθλο της διοργάνωσης, το οποίο θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλισμένων εσόδων για κάθε ομάδα και τα μπόνους επίτευξης στόχων). Συγκεκριμένα, ο τροπαιούχος θα καρπωθεί δέκα εκατομμύρια ευρώ μόνο για τη νίκη στον τελικό (20 εκατ. αντίστοιχα στο UEFA Champions League), ποσό που, όμως, για τα δεδομένα των περισσότερων αφρικανικών κλαμπ ισοδυναμεί ως και με το 90% του συνολικού τους μπάτζετ! Στο μέλλον προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής κι άλλων συλλόγων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα