Vikos Cola Elite Neon Cup 2022: Θα δούμε ωραία πράγματα από την Κ17 του Ολυμπιακού

Vikos Cola Elite Neon Cup 2022: Θα δούμε ωραία πράγματα από την Κ17 του Ολυμπιακού

bet365

Το Gazzetta παρακολούθησε το διεθνές τουρνουά που έγινε στην Παιανία και καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα του τριημέρου

Η μελλοντική Κ17 του Ολυμπιακού έδωσε τα διαπιστευτήριά της στο Vikos Cola Elite Neon Cup που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Παιανία. Εκατοντάδες παιδιά ηλικίας από 10 έως 16 ετών παρουσίασαν για ένα τριήμερο (15-17/4) το καλύτερο εαυτό τους στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, που φιλοξένησε το σημαντικότερο εν Ελλάδι διεθνές τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών.


Η οργάνωση από τη Yellowfields ήταν για ακόμα μία φορά άψογη, παρά τις αντιξοότητες και την σφοδρή κακοκαιρία την ημέρα των τελικών που μεταδόθηκαν αποκλειστικά από το gazzetta σε Live Streaming. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος ήταν ανάμεσα στις περίπου 30 ομάδες που έλαβαν μέρος σε κάποιες (ή σε όλες) από τις τρεις ηλικιακές κατηγορίες της διοργάνωσης (Κ16, Κ14 και Κ11). Όσον αφορά τους προσκεκλημένους από το εξωτερικό, στην Αθήνα βρέθηκαν οι μικροί του Ερυθρού Αστέρα (Κ16, Κ14), της Παρτιζάν Βελιγραδίου (Κ11) της Βαρντάρ Σκοπίων (Κ14) και της Άλμπανετ Τιράνων (Κ11). Θα ήταν πολύ περισσότερες οι διεθνείς συμμετοχές, αλλά η εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία ακύρωσε τα ταξίδια ομάδων όπως η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Ντιναμό Κιέβου, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Κράσνονταρ.

«Ψυχή» του Elite Neon Cup από το 2014 που διεξήχθη για πρώτη φορά είναι ο Νίκος Λεμονής. Ο ιδιοκτήτης της Yellowfields δήλωσε στο Gazzetta:
«Ήταν μια μεταβατική χρονιά μετά απ΄όλα αυτά που έχουν συμβεί. Θεωρούμε ότι στο μέλλον με τη στήριξη χορηγών και φορέων θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη η διοργάνωση και το επίπεδο θα ανεβεί. Για το 2022 δεχτήκαμε κρούσεις από συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα και η Παρί Σ.Ζ. που εκδήλωσαν επιθυμία να συμμετάσχουν αλλά λόγω τη συγκεκριμένης συγκυρίας δεν βρέθηκαν οι πόροι (σ.σ. οι διοργανωτές καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα ομάδων τέτοιου βεληνεκούς). Ωστόσο, θεωρούμε ότι γενικά ήταν μία διοργάνωση επιτυχημένη, όπου όλα τα παιδιά αποκόμισαν πολύ καλές ποδοσφαιρικές εμπειρίες».

Σε αγωνιστικό επίπεδο τις εντυπώσεις κέρδισε η Κ16 του Ολυμπιακού κατακτώντας τον τίτλο με το επιβλητικό 4-0 επί του Ατρόμητου στον τελικό. Αμφότερες οι ομάδες απαρτίζονται με παίκτες γεννηθέντες το 2006, που σημαίνει ότι σε λίγους μήνες θα τις δούμε ξανά αντιμέτωπες στη Super League Κ17. Τα δείγματα γραφής των «ερυθρόλευκων» ήταν εκπληκτικά, οι παίκτες ξεπέρασαν τις προσδοκίες και απέδωσαν ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών που μας προδιαθέτει για τις... ομορφιές τις οποίες θα δούμε στη νέα σεζόν. Ο Μουζακίτης, πρώτος σκόρερ με έξι γκολ (παρότι αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ) και MVP της διοργάνωσης, ο Αλαφάκης, ο Πνευμονίδης, ο Κουτσόπουλος, ο Δάμα και μαζί τους οι μικροί πρωταθλητές της Κ15 (2007) Κωστούλας, Δαρβίρας ανάγουν ήδη τον Ολυμπιακό στο πιο ενδιαφέρον project της επόμενης σεζόν. Ο Ατρόμητος δεν είναι καμία τυχαία ομάδα. Μετέχει στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ, είναι πρώτος και αήττητος στον όμιλό του, έχει δύο διεθνείς (Σαρηγιάννης, Λιόσης) και άλλους δύο παίκτες με καλές προδιαγραφές προδιαγραφών (Αλεξίου, Πούλος), ήταν δηλαδή ένα πολύ αξιόπιστο τεστ και για τις δύο ομάδες.

Η ομάδα που προβλημάτισε για ακόμα μία φορά, ήταν η Κ16 του Παναθηναϊκού που αποκλείστηκε από τον Ιωνικό στους προημιτελικούς. Το ταλέντο περισσεύει σε αυτό το γκρουπ των γεννηθέντων το 2006, με έξι παίκτες να βρίσκονται στην προεπιλογή της εθνικής. Όμως κάτι δεν πάει καλά, αφού πρόκειται για την ίδια ομάδα που ηττήθηκε 7-0 από τον Ολυμπιακό στο τουρνουά Attica. Τελικά συμβιβάστηκε με την 5η θέση και με μια τιμητική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι, με τον «βενιαμίν» της ομάδας τον τερματοφύλακα Ζώγα (2007) να πραγματοποιεί δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις στη διαδικασία.

* Αντίθετα, η Κ14 πανηγύρισε τον τίτλο του Elite Neon Cup, επικρατώντας 2-0 του Ολυμπιακού στον τελικό. Ιδανική κατάληξη της πρώτης σεζόν για τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο ο οποίος ανέλαβε στην αρχή της χρονιάς το συγκεκριμένο τμήμα, προερχόμενος από την ΑΕΚ.

''

* Ειρήσθω εν παρόδω, στην Παιανία μεταξύ άλλων εντοπίσαμε τον Κωνσταντίνο Ρουκουνάκη που πρόσφατα ανάρρωσε από ίωση και επιστρέφει στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ Β΄. Ο νεαρός χαφ βρισκόταν εκεί για να δει τον αδελφό της κοπέλας του, τον Δημήτρη Τριγώνη μέλος της νικήτριας ομάδας Κ14 του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, συναντήθηκε μετά από καιρό με τον Φώτη Παπαπαναγή, ο οποίος τον είχε ως παίκτη για σχεδόν 3,5 χρόνια στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν χωριστούς δρόμους, με τον 20χρονο «Ρούκου» να γίνεται επαγγελματίας στην ΑΕΚ και τον Παπαπαναγή να προπονεί πλέον την Κ15 του Παναθηναϊκού.

* Στην Κ11 τα πιτσιρίκια από το Βελιγράδι... έκρυψαν τη μπάλα! Νίκησαν 9-0 την Αγία Άννα Βόλου στον προημιτελικό, 7-0 τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και 5-0 την ακαδημία Diamonds Ρέντη στον τελικό. Αν προσθέσουμε και τις νίκες της στη φάση των ομίλων, οι μικροί της Παρτιζάν φεύγουν από την Ελλάδα με απολογισμό 5 νίκες σε 5 αγώνες και 33-0 γκολ! Στο ίδιο τουρνουά πριν από μερικά χρόνια είχε εμφανιστεί με τη φανέλα της Παρτιζάν ένας 15χρονος ονόματι Ντούσαν Βλάχοβιτς, που σήμερα κοστολογείται στα 80.000.000 ευρώ!

* Πλήθος κόσμου πέρασε από το τουρνουά στις τρεις ημέρες διεξαγωγής του. Ο Παναθηναϊκός λόγω... εντοπιότητας εκπροσωπήθηκε από τους περισσότερους προπονητές και στελέχη των ακαδημιών, ο Ολυμπιακός επίσης είχε πλήρη «αποστολή» με επικεφαλής τον Ζοζέ Ανιγκό ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το θέαμα που προσέφερε η Κ16, ενώ από την ΑΕΚ (η οποία δεν κατέβασε το τμήμα Κ16) είδαμε μόνο τους Γαβρίλη, Ρούσσο από το τμήμα scouting. Μικρός ο αριθμός των agents για διοργάνωση τέτοιου επιπέδου και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές ηλικίες. Όμως εδώ γίνεται το πρωτογενές scouting, εδώ εντοπίζονται τα ταλέντα. Γι΄αυτό υπάρχουν ορισμένα γραφεία που κάνουν τη διαφορά στις μικρές ηλικίες και ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα της μανατζερικής πιάτσας.

Photo Credit: Sports Interactive

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα