Πλατινί - Μπλάτερ: Ορίστηκε για τον Ιούνιο η δίκη τους

Νίκος Κικίδης
Πλατινί - Μπλάτερ: Ορίστηκε για τον Ιούνιο η δίκη τους

bet365

Το Ελβετικό Δικαστήριο ανακοίνωσε πως η δίκη των Πλατινί και Μπλάτερ που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και υπεξαίρεση χρημάτων ορίστηκε για το διάστημα μεταξύ 8 και 22 Ιουνίου.

Από τα έδρανα των FIFA και UEFA, σε εκείνα των δικαστηρίων! Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου το καλοκαίρι του 2022, καθώς το Ελβετικό Δικαστήριο όρισε τη δίκη τους για το διάστημα μεταξύ 8 και 22 Ιουνίου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι πάλαι ποτέ ισχυροί άνδρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διαφθορά, απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της FIFA, με την σχετική έρευνα να οδηγεί τελικά και στη σύλληψή τους.

Μεταξύ άλλων ο Μπλάτερ κατηγορείται για μίζα ύψους δυο εκατομμυρίων ευρώ προς τον Γάλλο ομόλογό του στην UEFA πίσω στο 2015, καταγγελία που προέκυψε έπειτα από πολύχρονη έρευνα βασισμένη σε παραπομπές του Τμήματος Δικαιοσύνης των ΗΠΑ περί πρακτικών διαφθοράς στις τάξεις της FIFA δύο δεκαετίες πριν.

Από την πλευρά τους πάντως, οι δυο τους εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως είναι αθώοι, τονίζοντας πως το εν λόγω ποσό ήταν απλώς μια καθυστερημένη νόμιμη πληρωμή προς τον Πλατινί.

 

Τελευταία Νέα