Μπαλτάκος: «Δεν θα είχα αντίρρηση να είμαι υποψήφιος για την ΕΠΟ»

Newsroom
Μπαλτάκος: «Δεν θα είχα αντίρρηση να είμαι υποψήφιος για την ΕΠΟ»

bet365

Θετικός υπό προϋποθέσεις στο να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ εμφανίστηκε ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ εμφανίστηκε ο Τάκης Μπαλτάκος μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ειδικότερα επισήμανε για:

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΟ: «Γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, καθώς ήμουν νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ την εποχή που ήταν πρόεδρος ο αείμνηστος Γιώργος Δέδες. Το ξέρω το ποδόσφαιρο, αλλά ναι δεν το ξέρω όσο το μπάσκετ. Δεν έχει κάτσει η μπίλια, συζητείται ακόμη. Το συζητάω και εγώ με κάποιους ανθρώπους που είναι σχετικοί με το ποδόσφαιρο, τις Ενώσεις και την ΕΠΟ. Δεν μπορώ να πω κάτι οριστικό. Γίνονται συζητήσεις και από τη δική μου πλευρά και από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι με έχουν προσεγγίσει. Μιλάω με ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τις Ενώσεις. Έγινε προσέγγιση και από τη δική μου πλευρά και από την άλλη. Απαιτείται να προτείνουν τον υποψήφιο οκτώ ή περισσότερες Ενώσεις. Μόνο οι Ενώσεις μπορούν να πουν αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι, δεν μπορώ να το πω εγώ. Δεν έχουν τελειώσει οι συζητήσεις».

Το αν θα είχε αντίρρηση να ήταν υποψήφιος: «Δεν θα είχα αντίρρηση να είμαι υποψήφιος, εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις και καταλήξουμε αμοιβαία σε αποδεκτές λύσεις. Θέλω να δω το ποδόσφαιρο να πηγαίνει σε ένα καθαρά ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΕΠΟ είναι η κορυφή. Με πονάει αυτό που βλέπω, με πληγώνει. Πρέπει να είμαστε χώρα της Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να είμαστε χαμηλότερα από Αυστρία, Γαλλία ή Βέλγιο. Δεν εννοώ μέσα στο χορτάρι, αλλά σε επίπεδο οργάνωσης, σε επίπεδο Ομοσπονδίας. Να το βελτιώσω στον βαθμό που μπορώ. Δεν μπορείς να έχεις με εκλάμψεις ένα καλό ποδοσφαιρικό θέαμα, αν δεν έχεις οργάνωση του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Δεν γίνεται να έχεις ρετιρέ και να μην έχεις… ισόγειο».

Το κατά πόσον θέλει γκρέμισμα το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εποπτεία των FIFA - UEFA: «Δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλά έχω την εικόνα του φιλάθλου. Όταν υπάρχει επιτροπεία στο ποδόσφαιρο σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Χρειάζεται αναδιοργάνωση του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, του οποίου η βάση είναι η ΕΠΟ, δεν ξέρω αν θέλει γκρέμισμα. Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτό, δεν μπορούμε να είμαστε πάντοτε υπό την επιτροπεία των FIFA-UEFA. Δεν γίνεται για την κάθε κίτρινη να λέμε ότι είναι κάποιος στημένος. Όταν ήμουνα στο σχολείο είχαμε ξανά ξένους διαιτητές. Δεν γίνεται να συμβαίνει το ίδιο μετά από τόσα χρόνια».

Τη μη βελτίωση με τους ξένους αρχιδιαιτητές: «Είναι ενοχλητικό αυτό, πρέπει να σταματήσει. Όχι άμεσα, αλλά να μπούνε οι βάσεις. Είναι κάτι που με ενοχλεί. Η απογοήτευσή τους είναι έκδηλη. Πρέπει να μπουν τα θεμέλια για να ανακοπεί αυτή η πορεία. Υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα, υπάρχει μια αμφισβήτηση κάθε Κυριακή. Μετά τι θα κάνουμε, θα φέρουμε διαιτητές από το… διάστημα; Έχει μπει το VAR, αλλά και το VAR άνθρωπος το χειρίζεται. Πρέπει να το καταλάβουμε».

Το γεγονός ότι υπάρχει καχυποψία: «Ο Έλληνας έχει την καχυποψία στο αίμα του. Περνάει και στο ποδόσφαιρο, αλλά φτάνει σε όρια υπερβολής. Επειδή έχω διατελέσει και παράγοντας στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού και ξέρω. Υπήρχαν περιπτώσεις που υπερβάλαμε. Βλέπαμε κάτι και λέγαμε ότι είναι στημένος, τα πήρε, ενώ δεν είχε γίνει τίποτα και το καταλαβαίναμε πολύ μετά. Αν δεν μειωθεί η καχυποψία δεν θα δούμε άσπρη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο κομμάτι της διαιτησίας, το οποίο είναι θέμα θεμελιώδες».

Το εάν ισχύει ότι τον θέλουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, αλλά όχι ο Ολυμπιακός: «Εγώ να πω για τον Ολυμπιακό; Δεν ξέρω, ας ερωτηθεί ο Ολυμπιακός, δεν μπορώ να πω για τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Με τον ΠΑΟΚ είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Τον Δημήτρη Μελισσανίδη τον ξέρω χρόνια, αλλά δεν είναι η ομάδα μου η ΑΕΚ, πρέπει και εκείνοι να ερωτηθούν. Η Ομοσπονδία είναι οι Ενώσεις. Το ποδόσφαιρο για να πάει καλά και να προοδεύσει κ αι να είναι ισχυρή η ΕΠΟ πρέπει να είναι ισχυρές οι Ενώσεις. Θεμέλιο του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ είναι οι Ενώσεις».

Το κατά πόσον πρέπει να ψηφίζουν τα Σωματεία για τις εκλογές: «Δεν συμφωνώ να ψηφίζουν τα Σωματεία. Τα Σωματεία ψηφίζουν μέσω των Ενώσεων και οι Ενώσεις ψηφίζουν για την ΕΠΟ. Στην ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ πως βγαίνουν;».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα