Ο αρχηγός της Ακρόπολις στο Gazzetta: «Κατεβήκαμε για να μην τιμωρηθούμε, έπαιξε ακόμα και μεσίτης ακινήτων»!

Ο αρχηγός της Ακρόπολις στο Gazzetta: «Κατεβήκαμε για να μην τιμωρηθούμε, έπαιξε ακόμα και μεσίτης ακινήτων»!

bet365

Ο Ντάνι Ταντάρις, αρχηγός της ιστορικής Ακρόπολις, μιλά στο Gazzetta για το 28-0 και τις συνθήκες στην ομάδα. Τι τονίζει ο τεχνικός της Στόκσουντ.

Ακρόπολις - Στόκσουντ 0-28. Απίστευτο και όμως αληθινό. Όχι δεν ήταν κάποιος λάθος. Ήταν το σκορ του αγώνα για την πρεμιέρα της 4ης κατηγορίας της Σουηδίας. Θα αναρωτηθεί κανείς προς τι το ενδιαφέρον; Προφανώς λόγω της Ακρόπολις.

Για τον ιστορικό σύλλογο που ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες το 1968 και άγγιξε την άνοδο στα «σαλόνια» της Άλσβενσκαν το 2020 όταν τερμάτισε στην 5η θέση της 2ης κατηγορίας. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όμως αλλά και τα χρέη συνολικά δύο εκατομμυρίων ευρώ είχαν ως συνέπεια να αποβληθεί από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και να υποβιβαστεί στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία. Και ο «εφιάλτης» άρχισε από την πρεμιέρα και ενώ κινδυνεύει να αποβληθεί λόγω χρεών και από το τρέχον πρωτάθλημα.

Το Gazzetta βρήκε και μίλησε με τον αρχηγό - έστω υπηρεσιακό κάπτεν καθώς επιστρατεύθηκε έχοντας να παίξει χρόνια ποδόσφαιρο - της Ακρόπολις, Ντάνι Ταντάρις, έναν Σουηδό παίκτη αλλά με καταβολές από τη Συρία.

Ο 32χρονος χαφ Ταντάρις που παρά το 28-0 απέσπασε πολύ καλά σχόλια για την εικόνα του στον αγώνα μας μετέφερε αρχικά ότι «προφανώς και αντιλαμβανόμαστε και την κατάσταση και το σκορ, όμως η Ακρόπολις αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Έχει μεγάλες και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι απλά να χάσει παίκτες αλλά να έχει χάσει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της».

Πως προσεγγίζει εκείνος όμως ένα τέτοιο σκορ; «Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως πρόκειται για μία κατάσταση ειδικών συνθηκών. Εμείς κληθήκαμε να παίξουμε αυτό το ματς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατεβήκαμε να παίξουμε μόνο και μόνο για να μην τιμωρηθεί η ομάδα και έχει και άλλες κυρώσεις με το να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Για αυτό κατεβήκαμε», απαντά.

Όσο για την κατάσταση των παικτών που αγωνίστηκαν; «Όλοι όσοι κατεβήκαμε να παίξουμε αυτό το ματς είχαμε να παίξουμε μπάλα για χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Είχα χρόνια να αγωνιστώ. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε όλοι και δείχνει και το τι υλικό είχαμε. Προφανώς η ποιότητά μας δεν ήταν τέτοια για να αποφύγουμε μία τέτοια ήττα», υπογράμμισε.

Ακρόπολις
Παλαιότερη φωτό της Ακρόπολις

Ο Ταντάρις δεν έκρυψε την αλήθεια και τα δεδομένα καθώς υπήρχαν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Όπως ο γκολκίπερ Ρίντβαν Ταγιάρ Τέζκαν που είχε να παίξει ποδόσφαιρο 14 χρόνια! Μάλιστα ο Τέζκαν μιλώντας στην Tipsbladet τόνισε πως οι περισσότεροι παίκτες είχαν να παίξουν πολλά χρόνια και στην καλύτερη περίπτωση υπήρχαν ποδοσφαιριστές με αποχή πέντε με επτά ετών. Ο ίδιος μάλιστα δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το ματς παθαίνοντας κράμπες και γενικά δυσκολεύτηκε πολύ. Όπως επίσης είπε στο ίδιο portal πως μετά τα επτά γκολ που είχε δεχθεί άρχισε να προσεύχεται στον Θεό.

Μπιλίρ
Ο μεσίτης ακινήτων Μπιλίρ (η φωτογραφία είναι από το Instagram του).

Τι λέει σχετικά όμως ο Ταντάρις; «Για να αντιληφθεί κανείς την πλήρη εικόνα επιστρατεύθηκε ακόμα και ο μεσίτης ακινήτων, Γκαμπριέλ Μπιλίρ, για να παίξει! Μιλάμε για έναν αστέρα στον τομέα του. Έναν σταρ στα μεσιτικά στη Σουηδία και τα ακίνητα αλλά καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση». Τέλος ερωτηθείς για το μέλλον ο Ταντάρις ξεκαθάρισε ότι δεν ξέρει το τι θα επακολουθήσει: «Πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό. Δεν ξέρουμε το τι μπορεί να γίνει».

Ο Ταντάρις
Ο Ταντάρις σε παλαιότερη εμφάνισή του

Ο προπονητής και οι άνθρωποι της Στόκσουντ στο Gazzetta: «Τα παιδιά αυτά είναι ήρωες, να μην τους... χτυπάνε»

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Στόκσουντ μιλώντας στο Gazzetta επισήμαναν σχετικά πως «τα παιδιά αυτά είναι ήρωες και να μην τους... χτυπάνε και μέσα από τα ΜΜΕ ορισμένοι. Αρκετοί εάν όχι πολλοί εξ αυτών ήταν παιδιά που έπαιζαν στην 7η κατηγορία και τα έδωσαν όλα. Εμείς έχουμε εμπειρία από Έλληνες παίκτες στη Σουηδία. Είναι περήφανοι άνθρωποι και θα πρέπει να είναι περήφανοι στην ομάδα της Ακρόπολις για το πως στάθηκαν».

Ο Άνταμ Γκούρσοι, τεχνικός της Στόκσουντ, επισήμανε από τη μεριά του στο Gazzetta: «Εμείς δεν αλλάξαμε κάτι στην προετοιμασία μας για το παιχνίδι αυτό. Ξέραμε τις πολύ σοβαρές δυσκολίες για την Ακρόπολις και ξέραμε πως μπορεί να μην είχαν καν 11αδα στον αγώνα και τη... μάχη που έδιναν. Εμείς είμαστε χαρούμενοι για τον επαγγελματισμό και την προσήλωση των παικτών μας. Ο μόνος τρόπος για να αποδώσεις πραγματικό και σωστό σεβασμό στον αντίπαλό σου είναι να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για τη νίκη. Νομίζω ότι το κάναμε αυτό».

Ακρόπολις

Στόκσουντ

@Photo credits: Οι φωτογραφίες είναι από τα social media του Ταντάρις, της Ακρόπολις αλλά και του Μπιλίρ
 

Τελευταία Νέα