Διαιτητικό ΕΠΟ: Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Φιλιππούση, υπομνήματα μέχρι την Τρίτη

Διαιτητικό ΕΠΟ: Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Φιλιππούση, υπομνήματα μέχρι την Τρίτη

Δημήτρης Τομαράς
Διαιτητικό ΕΠΟ: Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Φιλιππούση, υπομνήματα μέχρι την Τρίτη

bet365

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε ορίσει προσωρινό Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ιάκωβο Φιλιππούση και την Τρίτη εκδικάστηκε η υπόθεση της προσφυγής του Ολυμπιακού κατά της απόφασης.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, μέχρι πρότινος εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, ανέλαβε ως γνωστόν ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, όπως όρισε η Εκτελεστική Επιτροπή για ένα διάστημα μέχρις ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Αυτή η απόφαση είχε ληφθεί στις 22 Φλεβάρη του 2022. Στον Φιλιππούση ανατέθηκαν τα καθήκοντα μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου, με τις FIFA και UEFA να πιέζουν για την εκλογή προέδρου στην ΕΠΟ με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του προσέφυγε κατά αυτής της απόφασης στο Διαιτητικό θεωρώντας την παράτυπη και κόντρα σε όσα ανέφεραν οι FIFA και UEFA που διευκρίνιζαν πως αυτές οι διαδικασίες πρέπει να... τρέξουν μετά την εκλογή νέου προέδρου. Το απόγευμα της Τρίτης εκδικάστηκε λοιπόν η υπόθεση αυτή στο Διαιτητικό.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός επισήμαναν επί της διαδικασίας πως «είναι σαν να λέει η Ομοσπονδία ότι εμείς σαν Εκτελεστική Επιτροπή δεν ελεγχόμαστε από κανέναν. Αν δεν υπάρχει έλεγχος, το επόμενο βήμα είναι ο αυταρχισμός. Δεν νοείται τέτοια απόφαση οργάνου διοικήσεως, όπως είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ». Παράλληλα έγινε λόγος από την πλευρά τους για παραβίαση του καταστατικού αλλά και μία ΕΠΟ που ουσιαστικά αψηφά τις οδηγίες και τις επιστολές των δύο διεθνών Ομοσπονδιών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ διευκρίνισαν ότι «το δικαστήριο με την προηγούμενη απόφασή του, σας είχε αναφέρει τις βασικές αρχές της διαιτησίας. Η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα αυτοδιοίκησης και αυτοδιαχείρισης. Έχει νομοθετηθεί αυτό. Τα όργανά της είναι αυτόνομα και λειτουργούν εντός της αυτονομίας του ποδοσφαίρου». Επίσης πως η ΕΠΟ οφείλει να έχει ένα πρόσωπο σε τέτοια θέση και ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία.

Από την πλευρά της ΕΠΟ μάλιστα φάνηκε να προκύπτει ότι θεωρεί αναρμόδιο το Διαιτητικό για μία τέτοια υπόθεση. Επίσης από τα λεγόμενα των ανθρώπων της ΕΠΟ επί της διαδικασίας φάνηκε να γίνεται κατανοητό ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας που προβλέπει το νέο καταστατικό είναι άλλος από εκείνον με το παλιό καταστατικό. Από το προεδρείο δόθηκε περιθώριο για υπομνήματα μέχρι την Τρίτη και εκτιμάται πως απόφαση θα βγει λίγο πριν το Πάσχα.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα