ΕΠΟ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το Διαιτητικό και την Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το Διαιτητικό και την Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης

bet365

Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - Μελών της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Τα θέματα της Γ.Σ. είναι τα εξής:

  • Επικύρωση ορισθέντων μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ήτοι 2 τακτικών μελών και 1 αναπληρωματικού μέλους (άρθρο 62 Καταστατικού).
  • Επικύρωση εκλεγέντων μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης (άρθρο 52 Καταστατικού).

Ως γνωστόν σύμφωνα με το άρθρο 52 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. προχώρησε με μυστική ψηφοφορία στην εκλογή των πέντε μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν οι Δημήτρης Βασιλικός, Χρήστος Λάλας, Διονυσία Μπιτζούνη, Νικόλαος Μπούρμπος και Κωνσταντίνος Στεργίου. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Διονυσία Μπιτζούνη και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Μπούρμπος.

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ε.Π.Ο. σε εφαρμογή του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη επιτροπή με πολύ σημαντικό ρόλο αφού παρακολουθεί τη λειτουργία της Ε.Π.Ο. σε ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου, ενώ θα έχει την ευθύνη και για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας της Ομοσπονδίας. Τα μέλη της Επιτροπής είναι προσωπικότητες κύρους, με πλήρη ανεξαρτησία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Διονυσία Μπιτζούνη (Πρόεδρος): Επί Τιμή Αρεοπαγίτης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ευρωπαϊκών σπουδών «Alcide de Gasperi», στη Δικαστική και Δικηγορική Επιστήμη (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza») και στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza»). Μπήκε στο δικαστικό κλάδο το 1981, διετέλεσε πρόεδρος Πρωτοδικών, πρόεδρος Εφετών και Αρεοποαγίτης μέχρι το 2021 που συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε πρόεδρος του Διαιτητικού της ΕΠΟ.

Νικόλαος Μπούρμπος (Αντιπρόεδρος): Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, ενώ ως δικηγόρος έχει εκδικάσει σημαντικές υποθέσεις.

Δημήτρης Βασιλικός (Μέλος): Απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί σε σημαντικές εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Χρήστος Λάλας (Μέλος): Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με αναπτυξιακά προγράμματα και έχει διατελέσει μέλος αναπτυξιακών εταιρειών.

Κωνσταντίνος Στεργίου (Μέλος): Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Master of Arts από το Limerick Institute of Technology, Ιρλανδία. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εργάζεται και ως οικονομολόγος. Έχει πλούσιο επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ είναι και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα