Αμπέλ Φερέιρα στο βιβλίο του για την Παλμέιρας: «Η τριάδα στην άμυνα είναι σαν να κάνεις έρωτα» (pic)

Newsroom
Αμπέλ Φερέιρα στο βιβλίο του για την Παλμέιρας: «Η τριάδα στην άμυνα είναι σαν να κάνεις έρωτα» (pic)

bet365

Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του κυκλοφόρησαν βιβλίο για την πορεία της Παλμέιρας κι ένα απόσπασμα «κλέβει» την παράσταση, καθώς ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ παρομοιάζει την τριάδα στην άμυνα με το σεξ.

Το ταξίδι της Παλμέιρας και του Αμπέλ Φερέιρα προς τις δύο σερί κούπες Κόπα Λιμπερταδόρες έγινε βιβλίο και η πρώτη ανάγνωση έφερε στο προσκήνιο μια... ιδιαίτερη και «πικάντικη» παρομοίωση από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Με τίτλο «Κρύο μυαλό, θερμή καρδιά», το βιβλίο του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ και των συνεργατών του του περιγράφει τη φιλοσοφία τους, τις εμπειρίες και τα μυστικά που οδήγησαν μέσα σε 13 μήνες τη «Βερντάο» δύο φορές στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής. Ένα απόσπασμα, όμως, έχει κάνει ως τώρα τη μεγαλύτερη εντύπωση, αυτό στο οποίο ο Φερέιρα παρομοιάζει την τριάδα στην άμυνα με το σεξ! Για καλή τύχη των αναγνωστών, εξηγεί, τουλάχιστον, το σκεπτικό του:

«Το να χτίζεις την άμυνα με τρεις παίκτες είναι σαν να κάνεις έρωτα. Κάποιες φορές κάνεις στην κουζίνα, κάποιες στο σαλόνι, κάποιες στην κρεβατοκάμαρα, κάποιες στο μπάνιο. Αλλά πάντα έχεις τον ίδιο στόχο. Στην ανοικοδόμηση της ομάδας μας, η λογική μας έχει ως εξής: κάποιες φορές με άμυνα χαμηλά, κάποιες φορές με έναν μέσο μπροστά κι ανάμεσα στους δύο στόπερ, άλλες φορές με τρεις αμυντικούς. Μόνο οι παίκτες αλλάζουν. Η ιδέα παραμένει η ίδια: χτίζουμε τριάδες και διασφαλίζουμε περισσότερη ρευστότητα στο χτίσιμο των επιθέσεων και ασφάλεια όταν χάνουμε τη μπάλα».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου και στη Βραζιλία αναμένουν να γίνει μεγάλη επιτυχία, κάτι που... αποδεικνύεται και από το «πικάντικο» απόσπασμα.

Το βιβλίο του Αμπέλ Φερέιρα

 

Τελευταία Νέα