Επεισόδια στο Μεξικό: Ετσι ξεκίνησαν τα αιματηρά επεισόδια στο Κουερετάρο - Άτλας (vid)

Κώστας Τόπας
Επεισόδια στο Μεξικό: Ετσι ξεκίνησαν τα αιματηρά επεισόδια στο Κουερετάρο - Άτλας (vid)

bet365

Τα αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Κερετάρο και Άτλας φέρεται να ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια που υποστήριζε τους φιλοξενούμενους έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου από τα αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Κερετάρο και Άτλας.

Σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα στο Μεξικό, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες φίλαθλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο με τραύματα.

Οι εικόνες της βαρβαρότητας που κράτησε πάνω από ένα τέταρτο μιλούν από μόνες τους. Προς το παρόν, οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρά μέτρα και η Μεξικανική Λίγκα ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι νεοτέρας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με σχεδόν παντελή απουσία της Αστυνομίας. κάτι ακατανόητο αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Οπως αναφέρει το «tycsport», υπάρχουν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, που δείχνουν ότι δέκα λεπτά μετά το δεύτερο ημίχρονο, μια μερίδα οπαδών της Κερέταρο επιτέθηκε σε μια οικογένεια η οποία υποστήριζε την Άτλας και βρίσκονταν σε μια ενδιάμεση κερκίδα.

Οταν έγινε αντιληπτό από τους οπαδούς της Άτλας, τότε ξεκίνησε και η συμπλοκή μεταξύ των χούλιγκαν.

Οσο κυλούν οι ώρες πάντως, οι φίλοι της Άτλας ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media από εκκλήσεις συγγενών για πληροφορίες. Από την άλλη η διοίκηση του νοσοκομείου της περιοχής έδωσε στο φως της δημοσιότητας μόνο εννέα ονόματα ανδρών που έχουν μεταφερθεί ως τραυματίες.

Οπως στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και φωτογραφίες από τους μερικούς οπαδούς της Κερετάρο, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από τις Αρχές.

«Άρχισαν να χτυπούν οικογένειες, παιδιά και γυναίκες αδιακρίτως και αυτό ήταν το σημείο χωρίς επιστροφή. Θεωρώ τον Υπουργό Ασφάλειας της πολιτείας Κερετάρο ως τον κύριο υπεύθυνο για την υποτίμηση του κινδύνου, επειδή μόνο τοποθέτησε τους αστυνομικούς της πολιτείας έξω από το γήπεδο. Και μέσα μόνο ιδιωτική ασφάλεια που δεν ήταν εκπαιδευμένη. Μόνο δύο κυρίες μεταξύ 40 και 50 ετών ήταν εκεί για να μας φροντίσουν και όταν είδαν ότι τα επεισόδια γίνονταν όλο και πιο έντονα, η μία άρχισε να κλαίει», είπε ένας από τους οπαδούς της Άτλας.

@Photo credits: Associated Press
 

Τελευταία Νέα