Εθνική Ελλάδας: Η τελευταία φορά που η γαλανόλευκη έπαιξε στη Λεωφόρο

Εθνική Ελλάδας: Η τελευταία φορά που η γαλανόλευκη έπαιξε στη Λεωφόρο

Newsroom
Εθνική Ελλάδας: Η τελευταία φορά που η γαλανόλευκη έπαιξε στη Λεωφόρο

bet365

Τα προκριματικά του Euro 2004 είναι η τελευταία -ωραία- ανάμνηση της εθνικής ποδοσφαίρου από την Λεωφόρο.

Η προτίμηση του Παναγιώτη Δημητρίου για την Λεωφόρο ως έδρα της εθνικής Ελλάδος, σε περίπτωση που θέλει να παίξει τα παιχνίδια της σε πιο «καυτή» ατμόσφαιρα, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να ακουστεί.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ είπε φυσικά την προσωπική του άποψη, για μία έδρα την οποία την τελευταία φορά που την χρησιμοποίησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από… γουρλίδικη.

Η τελευταία φορά που η Λεωφόρος χρησιμοποιήθηκε σαν έδρα για την εθνική ομάδα ήταν στην προκριματική φάση για το Euro 2004, όπου όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά κατέκτησε και την κούπα.

Λόγω των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η παρέα του Οτο Ρεχάγκελ χρησιμοποίησε την Λεωφόρο ως έδρα αφού ούτε το ΟΑΚΑ ήταν διαθέσιμο, ούτε το «Καραϊσκάκης» ήταν έτοιμο.

Η περιπέτεια ξεκίνησε με μία ήττα στην πρεμιέρα του ομίλου από την Ισπανία (0-2), αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Νίκη 2-0 με την Αρμενία (αφού προηγήθηκε η ήττα στο Κίεβο με 2-0 από τους Ουκρανούς), νίκη με 1-0 επί της Ουκρανίας (μετά το διπλό μέσα στην Ισπανία με 1-0) και νίκη με 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας με το πέναλτι του Τσιάρτα στο 69’, το οποίο έδωσε και την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στο Euro.

Αυτό ήταν και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής στην Λεωφόρο, ενώ ακολούθησε και ένα φιλικό τον Φεβρουάριο του 2004 με την Βουλγαρία (νίκη 2-0).

 

Τελευταία Νέα