Ρουμανία: Ο Ιορντανέσκου επίσημα νέος προπονητής της εθνικής

Ρουμανία: Ο Ιορντανέσκου επίσημα νέος προπονητής της εθνικής

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ρουμανία: Ο Ιορντανέσκου επίσημα νέος προπονητής της εθνικής

bet365

Ο γιος του άλλοτε προπονητή της εθνικής Ελλάδος, Έντι Ιορντανέσκου ανακοινώθηκε από τη ρουμανική ομοσπονδία ως ο νέος τεχνικός της εθνικής, θέση για την οποία ήταν φαβορί το τελευταίο διάστημα ο Λάζλο Μπόλονι.

Νέα γενιά Ιορντανέσκου στον πάγκο της Ρουμανίας. Ο Έντι Ιορντανέσκου, γιος του coach που οδήγησε τη χώρα σε δύο σερί Μουντιάλ και μέτρησε τρεις θητείες στο τιμόνι της, αλλά και άλλοτε τεχνικού της Ελλάδας (1998-1999), Άνχελ, ανακοινώθηκε επίσημα από τη ρουμανική ομοσπονδία με συμβόλαιο ως το 2024.

Ο 43χρονος που «έπαιξε» δυνατά για τον πάγκο του Ατρομήτου στις αρχές Ιανουαρίου, προτιμήθηκε τελικά αντί του... τσουχτερού, Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν το φαβορί για να διαδεχθεί τον Μιρέλ Ραντόι στην τεχνική ηγεσία της χώρας του, αλλά οι οικονομικές του απαιτήσεις φέρεται να επηρέασαν αρνητικά το deal.

Την περασμένη χρονιά ο Ιορντανέσκου κατέκτησε το ρουμανικό πρωτάθλημα με την Κλουζ και φέτος αποχώρησε μεσούσης της σεζόν από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο υιός Ιορντανέσκου, μάλιστα, είχε περάσει ως παίκτης από τον Πανιώνιο τη σεζόν 1998-1999 που ο Άνχελ Ιορντανέσκου προπονούσε την εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας μόλις δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα