Ρόζενμποργκ: Βαρύ πένθος για τον χαμό του εμβληματικού προπονητή, Νιλς Άρνε Έγκεν

Ρόζενμποργκ: Βαρύ πένθος για τον χαμό του εμβληματικού προπονητή, Νιλς Άρνε Έγκεν

Βασίλης Μπαλατσός
Ρόζενμποργκ: Βαρύ πένθος για τον χαμό του εμβληματικού προπονητή, Νιλς Άρνε Έγκεν

bet365

H οικογένεια της Ρόζενμποργκ αλλά και ολόκληρο το ποδόσφαιρο της Νορβηγίας πενθεί για τον θάνατο του θρυλικού τεχνικού, Νιλς Άρνε Έγκεν.

Στο πένθος βύθισε το ποδόσφαιρο της Νορβηγίας, η είδηση του θανάτου του εμβληματικού τεχνικού της Ρόζενμποργκ, Νιλς Άρνε Έγκεν, σε ηλικία 81 ετών. Ο Νορβηγος μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα στην οποία κέρδισε τρία πρωταθλήματα ως παίκτης με τη Ρόζενμποργκ και της Βαλερένγκα, έχοντας συμμετάσχει 29 φορές στην εθνική του ομάδα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα και άφησε το στίγμα του στο ποδόσφαιρο της χώρας του.

Μεταξύ του 1971 και του 2010, ο Έγκεν οδήγησε τη Ρόζενμποργκ στην κορυφή της Eliteserien 14 φορές, εκ των οποίων οι 11 ήταν συνεχόμενες, κατέκτησε έξι κύπελλα και ισάριθμα νταμπλ ενώ προκρίθηκε στο Champions League οκτώ συνεχόμενες φορές. Με το προπονητικό του έργο κέρδισε το προσωνύμιο «Σερ Άλεξ Φέργκιουσον της Ρόζενμποργκ ».

«Ο Νιλς Άρνε Έγκεν είναι ο μεγαλύτερος προπονητής του νορβηγικού ποδοσφαίρου όλων των εποχών και το μεγαλύτερο όνομα και αστέρι της Ρόζενμποργκ. Από την Τετάρτη, αναπαύεται η ψυχή του αφού έφυγε σε ηλικία 80 ετών», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Ρόζενμποργκ, ενώ από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού της Νορβηγίας, Ανέτ Τρετεμπέργκστούεν δήλωσε: «Λίγοι άνθρωποι έχουν νόημα για τον νορβηγικό αθλητισμό περισσότερο από εκείνον και λίγοι έχουν δείξει σε τέτοιο βαθμό ότι το αδύνατο είναι δυνατό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα