Μπελενένσες - Μπενφίκα: Γιατί άρχισε το ματς παρότι οι γηπεδούχοι είχαν 14 κρούσματα κορονοϊού (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Μπελενένσες - Μπενφίκα: Γιατί άρχισε το ματς παρότι οι γηπεδούχοι είχαν 14 κρούσματα κορονοϊού (vid)

bet365

Η πορτογαλική Λίγκα προβλέπει συμφωνία των εμπλεκόμενων ομάδων για αναβολή σε περίπτωση κρουσμάτων, μόνο που η Μπενφίκα αρνήθηκε το αίτημα της Μπελενένσες.

Στην Ελλάδα το πρωτόκολλο των αγώνων είναι πολύ συγκεκριμένο και προβλέπει αναβολή ενός αγώνα λόγω κορονοϊού αν υπάρχουν επτά κρούσματα παικτών στο τελευταίο τεστ (Πέμπτη ή Παρασκευή). Στην Πορτογαλία ωστόσο πρέπει βάσει του πρωτοκόλλου να υπάρχει συμφωνία των δύο ομάδων για να μην γίνει ένας αγώνας σε περίπτωση μαζικών ή πολλών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τους Πορτογάλους ανεπίσημα η Μπελενένσες ζήτησε από τη Μπενφίκα να μην γίνει το παιχνίδι (επίσημα ο πρόεδρος της Μπελενένσες είχε τονίσει πως η ομάδα του θα παίξει) αλλά οι Λουζιτανοί επειδή πέρυσι είχαν σοβαρό πρόβλημα με κρούσματα covid-19 και καμία ομάδα δεν είχε δεχθεί την αναβολή όταν την ζητούσαν, αρνήθηκαν της αντιπάλου τους. Στην Πορτογαλία επίσης υπάρχει ειδικός υγειονομικός υπεύθυνος που ορίζει το τι θα γίνει σε ένα ματς, όπως επίσης και διαβάθμιση επικινδυνότητας των κρουσμάτων (εάν είναι μειωμένου ή αυξημένου κινδύνου).

Επίσης σε σχέση με τις επιλογές της Μπελενένσες που κατέβηκε με 9 παίκτες, εκ των οποίων οι 2 ήταν γκολκίπερς, στην Πορτογαλία πριν την έναρξη της σεζόν υπάρχει λίστα που δηλώνεται με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Λίγκα, στην οποία προφανώς η Μπελενένσες δεν είχε συμπεριλάβει παίκτες της U-19. Τελικώς βέβαια, όπως φάνηκε στο γήπεδο, η Μπελενένσες έμεινε με 7 παίκτες (δύο δεν βγήκαν στο γήπεδο στο β' μέρος) και εξ' αυτών ο ένας έπεσε στο έδαφος δηλώνοντας τραυματίας, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σφυρίξει την πρόωρη λήξη του αγώνα - παρωδία στο 47'.

 

Τελευταία Νέα