Μαραντόνα: «Ε μάνα είμαι ερωτευμένος»

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μαραντόνα: «Ε μάνα είμαι ερωτευμένος»

bet365

Δύο συνθήματα σημαδεύουν το πέρασμά του από τα γήπεδα. Το πρώτο, αυτό που τραγουδούν ακόμα και σήμερα οι φίλαθλοι της Νάπολι. «Ω μάνα, ω μάνα, μάθε γιατί χτυπάει η καρδιά μου, είδα τον Μαραντόνα, είδα τον Μαραντόνα, ε μάνα είμαι ερωτευμένος».

Το δεύτερο, αυτό που… ψάλλουν σε όλα τα Μουντιάλ οι φίλαθλοι της Αργεντινής με αφορμή τη νίκη της Αργεντινής επί της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία, με ασίστ του Ντιέγκο και γκολ του Κλαούντιο Κανίγια. Το έκαναν viral στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου παραλίγο να κατακτήσουν τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1986 και το έπος του Ντιέγκο στο Μεξικό.

«Βραζιλία, πες μου τι νιώθεις, να έχεις στο σπίτι τον μπαμπά σου. Σου ορκίζομαι ότι ακόμα και αν περάσουν τα χρόνια, ποτέ δεν θα το ξεχάσουμε. Ότι ο Ντιέγκο σας ντρίμπλαρε, ο Κάνι σας εμβολίασε, ότι κλαίτε από την Ιταλία μέχρι σήμερα. Τον Μέσι θα τον δείτε, το Κύπελλο θα μας φέρει, ο Μαραντόνα είναι πιο μεγάλος από τον Πελέ».

Στην Βραζιλία των πέντε Μουντιάλ, βεβαίως, έχουν ξεχάσει την συγκεκριμένη (οδυνηρή) ήττα, όχι όμως και τον Μαραντόνα, τον οποίο έχουν τιμήσει επανειλημμένως, αναγνωρίζοντας την ποδοσφαιρική του ιδιοφυΐα. Ήταν, τελικά, πιο μεγάλος από τον Πελέ; Έχει καμία σημασία;

 

Τελευταία Νέα