Μαραντόνα: Η Ελλάδα στον τελευταίο χορό του

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μαραντόνα: Η Ελλάδα στον τελευταίο χορό του

bet365

«Σουτάρετε, έτσι μπαίνει το γκολ!» φώναζε στους Έλληνες διεθνείς ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας στην πρώτη, πικρή μουντιαλική μας εμπειρία.

Ο Μαραντόνα, αν κάτι έκανε, ήταν να σουτάρει συνεχώς και, μάλιστα, με μοναδικό τρόπο.

Στις 21 Ιουνίου του 1994, στο «Φόξμπορο» της Βοστώνης, ο Ντιεγκίτο ολοκλήρωνε με φανταστικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έναν συνδυασμό – μπιλιάρδου της Αλμπισελέστε, στον οποίο η ελληνική ομάδα απλώς παρακολουθούσε.

Η κραυγή προς την κάμερα, το βλέμμα απύθμενης ηδονής έμελλε να είναι το τελευταίο του Ντιεγκίτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τέσσερις ημέρες αργότερα, αφού σέρβιρε και τα δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Νιγηρίας, μια υπάλληλος του ιατρικού τιμ της FIFA μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τον πήρε από το χεράκι για τον έλεγχο αντιντόπινγκ.

Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό, ο Μαραντόνα το απέδωσε σε φάρμακο αδυνατίσματος για το οποίο η FIFA φέρεται να είχε δώσει το «οκέι», αλλά η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Τιμωρήθηκε για δεύτερη φορά για χρήση απαγορευμένων ουσιών και η καριέρα του, ουσιαστικά, τελείωσε σε ηλικία 34 ετών. Η μοίρα θέλησε, 26 χρόνια αργότερα, να συναντήσει και πάλι την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ως προπονητής πλέον. Λίγες ημέρες αργότερα, αποκλείστηκε και πάλι, αυτή την φορά μέσα στο γήπεδο και καθαρά…

 

Τελευταία Νέα