Μαραντόνα: Ο Μεσσίας στη Νάπολη

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μαραντόνα: Ο Μεσσίας στη Νάπολη

bet365

Η Νάπολη έχει δύο Αγίους: Τον Τζενάρο, πολιούχο της πόλης και αναγνωρισμένο άγιο μάρτυρα από την καθολική, αλλά και την ορθόδοξη εκκλησία. Και τον Ντιέγκο, επίγειο θεό της πόλης και αναγνωρισμένο υπέρ καλλιτέχνη της μπάλας από φίλους και εχθρούς.

Οι 80.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το «Σαν Πάολο», ένα καυτό απόγευμα του Ιούλη του 1984, περίμεναν σαν Μεσσία τον Αργεντινό και εκείνος δεν τους απογοήτευσε. Ποτέ. Το (νέο) παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής (10,4 εκατομμύρια δολάρια) αποδείχθηκε… ελάχιστο για αυτά που έκανε ο Μαραντόνα με την γαλάζια φανέλα των Παρτενοπέι.

Έβαλε την ομάδα και τον φτωχό ιταλικό Νότο στον χάρτη της χώρας, μπήκε στην μύτη του πλούσιου Βορρά, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο UEFA (μεταξύ άλλων) και, για χάρη του, η… μισή πόλη λέγεται Ντιέγκο πλέον, αφού οι γονείς έδιναν με καμάρι το όνομά του στα παιδιά τους.

Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με τοιχογραφίες αφιερωμένες στον Μαραντόνα και μικρούς ναούς για τον Θεό (χωρίς εισαγωγικά και με κεφαλαίο «Θ») που άλλαξε την μοίρα της.

Το γήπεδο όπου μεγαλούργησε φέρει πλέον το όνομά του και σύντομα θα είναι έτοιμο ένα άγαλμα δύο μέτρων για να τιμηθεί όπως του αρμόζει ο ξένος που έγινε πιο Ναπολιτάνος και από τους ντόπιους. Ο Άγιος Ντιέγκο.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED