Και όμως, ακόμα, υπάρχει!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Και όμως, ακόμα, υπάρχει!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης αναφέρει τις ενστάσεις του για το πρόσωπο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα καιρό μήπως τοποθετηθεί κάποιος! Ενδεχωμένως με τρόπο σοφότερο και ψυχραιμότερο από τον δικό μου. Εις μάτην...

Αλήθεια επίσης είναι ότι αποφεύγω να τοποθετούμαι εν θερμώ οπότε αποφάσισα να καταλαγιάσει η αγανάκτηση μέσα μου κι μετά ψύχραιμα να γράψω την γνώμη , κυρίως χωρίς πάθος!

Αναφέρομαι στις δυο απαράδεκτες τοποθετήσεις , στα δυο ατοπήματα του επικεφαλής της ελληνικής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αξιότιμου κύριου Μάρκ Κλάτενμπεργκ.

Αν δεν τα θυμόσαστε , να σας τα θυμίσω, γιατί είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας η ασθενής μνήμη.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα στις 21 του μηνός.

Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης , λόγω της πανδημίας, με τους διαιτητές της Super League ο αρχιδιαιτητής τους επίπληξε με αυστηρότατο ύφος κατηγορώντας τους για διαρροές στα ΜΜΕ. Τους εξήγησε (δώστε σημασία στο ρήμα ) ότι έχουν την επιλογή όποιοι θέλουν να πληρώνουν τους δημοσιογράφους για να τους προστατεύουν για τα διαιτητικά τους λάθη στους αγώνες.

Παραθέτω την ακριβή δήλωση του αρχιδιαιτητή σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ:

«Μιλάτε με δημοσιογράφους και δίνετε πράγματα. Εάν εσείς τώρα θέλετε να δίνετε σε δημοσιογράφους 50-100 ευρώ, για να σας προστατεύουν στα λάθη σας κάντε το. Όμως δεν κάνετε καλό, θα το βρείτε μπροστά σας και θα έχετε θέματα. Μην έχετε ανασφάλεια και σίγουρα δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Στηρίξτε με για να σας στηρίξω»

Το σχετικό ρεπορτάζ δεν το διέψευσε ουδείς!

Περίμενα , κι ακόμα περιμένω , σύμφωνα με την ρήση ποτέ δεν είναι αργά, την παρέμβαση των αρμόδιων θεσμικών φορέων και της Πολιτείας.

Περίμενα οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν του θέματος.

Να ζητήσουν όπως αρμόζει σε ανάλογες περιπτώσεις , τα ονόματα των δημοσιογράφων που χρηματίζονται , οι φορείς των δημοσιογράφων και τα ονόματα των ανοιχτοχέρηδων διαιτητών από την μεριά τους οι φορείς του αθλήματος!

Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το χρονικό διάστημα πληροφορήθηκα πως θα αντιδράσουν οι φορείς των δημοσιογράφων. Περίμενα! Ευτυχώς υπήρχε το λοκνταουν και αναγκάστηκα να περιμένω σπίτι. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχα ξεπαγιάσει από το κρύο!

Και τέλος περίμενα, αν δεν το πράξουν όλου αυτοί , την παρέμβαση της Πολιτείας.

Περίμενα από μεριάς ΕΠΟ (ξέρω θα γελάσετε, αλλά οφείλω να το γράψω) , να απαιτήσει την παραίτηση του αρχιδιαιτητή για ένα και μόνο λόγο.

Πως είναι δυνατόν ο Κλάτενμπεργκ να εμπιστεύεται διαιτητές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όταν κύριο τους μέλημα δεν είναι η επιμόρφωση ή η πρόοδος τους, αλλά ο χρηματισμός των δημοσιογράφων ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες τους.

Και πως είναι δυνατόν από αυτόν το κύριο να περιμένεις να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου στον τομέα της διαιτησίας , όταν βρίσκει απόλυτα φυσιολογικές αυτές τις πρακτικές από μεριάς διαιτητών;

Πως είναι δυνατόν να περιμένεις την αναμόρφωση της ελληνικής διαιτησίας από τον κύριο Κλάτενμπεργκ που όχι μόνο δεν ζητά την κεφαλή όλων αυτών που τόλμησαν να ακολουθήσουν αυτές τις πρακτικές , αλλά τους ζητά να τον βοηθήσουν για να τους βοηθήσει;;;

Πείτε μου , υποδείξτε μου , μια προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα που στην εμφάνιση μια τέτοιας είδησης δεν θα έστελνε όλους τους εμπλεκόμενους στον εισαγγελέα με το σκεπτικό της διαφύλαξης της αξιοπιστίας τους αθλήματος.

Και εδώ μιλάμε για μια χώρα που μόνο η λέξη αξιοπιστία στον χώρο του ποδοσφαίρου προκαλεί ξεσπάσματα νευρικού γέλιου.

Δηλαδή ένας λόγος παραπάνω για να στείλεις άπαντες στο πυρ το εξώτερον!

Αλλά όπως πλέον όλοι γνωρίζετε , δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!

Ας προχωρήσουμε στο δεύτερο ατόπημα που δε έχει να κάνει μόνο με τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά γενικότερα με την κοινωνία.

Δέκα μέρες πριν , συγκεκριμένα την πρώτη μέρα του Οκτώβρη, ο κύριος Κλάτενμπεργκ μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή

“Breakfast show” του “talk SPORT” σχολίασε το γεγονός πως δεν υπάρχει πληθώρα γυναικών στη διαιτησία συγκριτικά με τον υπόλοιπο επαγγελματικό αθλητισμό και το δικαιολόγησε ως εξής:

“Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες , αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να κάνουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές;”

Αρνούμαι να σχολιάσω την κατάπτυστη αυτή δήλωση!

Σε οποιοδήποτε άλλη χώρα θα τον καθαιρούσαν με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά όπως γνωρίζετε η μόνη χώρα που του έδωσε αξιώματα είναι η δική μας!

Είναι επίσης βέβαιο ότι αν προχωρούσε σε ανάλογη δήλωση ένας έλληνας υπουργός, πχ ο Υπουργός Εργασίας , στην πλειοψηφία της η κοινωνία θα ζητούσε την παραίτηση σου και σίγουρα θα τον καταδίκαζε στην συνείδηση της.

Ξέρω θα μου πείτε ότι θα ανασκεύαζε με αποτέλεσμα να παραμείνει στην θέση του. Το ξέρω , μπορεί να έχετε δίκιο , αλλά σίγουρα θα σηκωνόταν ένας ντόρος.

Αντίθετα ο χώρος του ποδοσφαίρου , αποκομμένος εδώ και καιρό από τα υγιή μέρη της υπόλοιπης κοινωνίας, μια κοινωνίας που παλεύει να διατηρήσει τις αρχές και τις αξίες της , συνεχίζει να βουλιάζει στον βάλτο που ο ίδιος δημιούργησε με αποτέλεσμα δηλώσεις τέτοιου τύπου να περνούν , σαν τις κάρτες, ανέπαφες!

Αν τώρα πάλι κάποιος ισχυριστεί ότι τον συγκεκριμένο δεν τον επέλεξαν για την παιδεία του , ούτε για τις απόψεις του. αλλά για να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο σκοπό , τότε θα τον παραπέμψω στο πρώτο ατόπημα του αρχιδιαιτητή μήπως έτσι αντιληφθεί την παντελή έλλειψη κατ’ εμέ αξιών και αρχών και εν τέλει την συνάφεια, ανάμεσα στα δυο ατοπήματα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!