Εθνική: Επιστροφή του Σταφυλίδη στις κλήσεις για πρώτη φορά μετά το 2020

Εθνική: Επιστροφή του Σταφυλίδη στις κλήσεις για πρώτη φορά μετά το 2020

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Επιστροφή του Σταφυλίδη στις κλήσεις για πρώτη φορά μετά το 2020

bet365

Ο 27χρονος έμπειρος μπακ επανέρχεται στις κλήσεις του Τζον Φαν'τ Σχιπ για τα ματς της Ελλάδας με Γεωργία και Σουηδία εκτός.

Ο Κώστας Σταφυλίδης είχε να παίξει στην Εθνική από το ματς του 2020 με το Κόσοβο, όπου ήταν αρχηγός. Ήταν 6 Σεπτεμβρίου και υπέστη εξάρθρωση ώμου και αποχώρησε ως τραυματίας από το ματς πριν καν συμπληρωθεί το α' μέρος.

Ο έμπειρος μπακ της Χόφενχαϊμ είναι μες στις επιλογές του Φαν'τ Σχιπ για τα δύο ματς που έπονται με Γεωργία και Σουηδία εκτός έδρας. Το Γεωργία - Ελλάδα θα γίνει στις 9/10 και το Σουηδία - Ελλάδα στις 12/10. Οι κλήσεις της Ελλάδας θα βγουν το πρωί της Τετάρτης.

Η Εθνική μας στον όμιλό της μετά τη νίκη με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ είναι 3η με 6 πόντους πίσω από τους Σουηδούς που έχουν 9 και τους Ισπανούς με 13 πόντους.

Τι ισχύει για τα προκριματικά

Στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, συμμετέχουν οι Εθνικές των 55 Ομοσπονδιών που υπάγονται στην UEFA, οι οποίες χωρίστηκαν συνολικά σε 10 ομίλους: οι πέντε εξ αυτών αποτελούνται από πέντε ομάδες και οι ισάριθμοι υπόλοιποι από έξι ομάδες.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ θα προκριθούν απευθείας οι επικεφαλής των βαθμολογιών των προκριματικών ομίλων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με άλλες δύο επικεφαλής ομίλων του UEFA Nations League, θα διεκδικήσουν μέσω play-offs τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-offs θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και το αγωνιστικό τους πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απλούς -μονούς- αγώνες (ημιτελικοί, τελικός). Στο Μουντιάλ θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι νικητές των τριών τελικών. Η Ευρώπη θα έχει την ευρύτερη εκπροσώπηση στο τουρνουά του Κατάρ με 13 ομάδες από τις 32 που θα συμμετάσχουν σε αυτό από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα