Gazzetta Football Challenge: Οι αμυντικοί που πρέπει να διαλέξεις

Κώστας Τόπας
Gazzetta Football Challenge: Οι αμυντικοί που πρέπει να διαλέξεις
Το Euro πλησιάζει και το Gazzetta, αφού πρώτα σας συμβούλεψε για τον «άσο», τώρα σας παρουσιάζει τις καλύτερες – ακριβές και φθηνές – λύσεις για τα μετόπισθεν.

Ενόψει της έναρξης του Euro, το Gazzetta Fantasy Challenge ετοιμάζεται να πορώσει τους… μάνατζερ που θέλουν να κατακτήσουν μία από τις πολλές ανταμοιβές που μπορεί να φέρει το παιχνίδι. Όπως είναι φυσικό, σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αφήσει κάποιος στην τύχη, για αυτό απαιτείται συγκέντρωση, οργάνωση, στρατηγική και οι κατάλληλες κινήσεις σε κάθε τομέα, με πρώτο και σημαντικότερο αυτόν του χτισίματος μιας ομάδας. Στο πρώτο μας κείμενο επικεντρωθήκαμε στο κομμάτι του τερματοφύλακα. Σειρά παίρνουν οι αμυντικοί. Θυμίζουμε ότι με προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ, ο στόχος σας είναι να επιλέξετε μια ομάδα από 11 παίκτες που θα μπουν στη σειρά σε έναν από τους έξι διαθέσιμους σχηματισμούς. Από αυτούς, οι αμυντικοί θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην πορεία της ομάδας στο Fantasy League, αφού μπορούν να αποφέρουν αρκετούς πόντους και ανταμοιβές.

Όπως μπορείτε να δείτε στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Gazzetta Fantasy Challenge, υπάρχει μεγάλη γκάμα αμυντικών. Για όλους τους τύπους μάνατζερ. Γι’ αυτούς που θέλουν να νιώθουν μια παραπάνω ασφάλεια, καταβάλλοντας μεγάλα ποσά αλλά και για εκείνους που θέλουν να ρισκάρουν και να πάνε σε μία άμυνα πιο low budget. Ας δούμε αναλυτικά όλες τις αξιόλογες και αξιόπιστες λύσεις για τα μετόπισθεν. Από την πιο ακριβή μέχρι και την πιο φθηνή. Αν θες να βρεις το ιδανικό σε ότι αφορά τους αμυντικούς είναι να σκοράρουν, να δίνουν ασίστ και να μη δέχονται κάρτες. Είτε επιλέξεις τρεις, είτε τέσσερις πρέπει να έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω. Κάπου εδώ πριν προχωρήσουμε στις αναλύσεις μας να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των παικτών που μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε ομάδα και μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε από τα ακόλουθα συστήματα: 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, 4-5- 1, 3-4-3 ή 5-4-1.

Οι σίγουρες… κολώνες

ruben_dias

Πάμε λοιπόν να δούμε με τετράδα στην άμυνα και θα ξεκινήσουμε με τα δύο βασικά μας σέντερ μπακ. Αυτή τη στιγμή ο Ρούμπεν Ντίας είναι η πιο ακριβή (με 4,3 εκατομμύρια ευρώ) αλλά παράλληλα η πιο αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας. Ξέρεις τι αγοράζεις. Ο Πορτογάλος στόπερ στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Premier League ανακηρύχτηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, μέσα από την σχετική ψηφοφορία στην οποία πήρε μέρος η Ένωση Ποδοσφαιρικών Δημοσιογράφων της χώρας. Ο Φερνάντο Σάντος, όπως είναι λογικό, δεν πρόκειται να αφήσει έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών που διαθέτει στο ρόστερ του, στον πάγκο. Κι εκεί ποντάρουμε. Ειδικά για την πρώτη αγωνιστική, όπου οι Πορτογάλοι αντιμετωπίζουμε την Ουγγαρία. Ο Ρούμπεν Ντίας δεν θα δυσκολευτεί απέναντι στους Όυγρους κι έτσι είναι πολύ πιθανό να μας δώσει κι αρκετούς πόντους στο Gazzetta Fantasy Challenge. Στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ συναντάμε δύο ακόμα κεντρικούς αμυντικούς κι έναν αριστερό οπισθοφύλακα. Ο λόγος για τους Λαπόρτ (Ισπανός πλέον), Ραφαέλ Βαράν (Γάλλος) και Ζόρντι Άλμπα (Ισπανός). Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να έχει δύο «βράχους» στην άμυνα καλό θα είναι να πάει με το δίδυμο Ντίας – Βαράν. Αν πάλι κάποιος δεν θέλει να δαπανήσει αρκετά χρήματα, αν και καλό θα ήταν για τις συγκεκριμένες θέσεις, μπορεί να πάει στο δίδυμο Κιμπεμπέ (4,1 εκατομμύρια ευρώ) – Ρούντιγκερ (4 εκατομμύρια ευρώ). Ο στόπερ της Παρί λογικά θα είναι στο βασικό σχήμα των Γάλλων και παρτενέρ του Βαράν. Τα τελευταία χρόνια έχει φανέλα βασικού με πολύ καλές εμφανίσεις. Από την άλλη τώρα ο Ρούντιγκερ προέρχεται από κορυφαίες εμφανίσεις με αποκορύφωμα τον τελικό του Champions League. Δύσκολα ο Λεβ να μην του δώσει φανέλα βασικού. Συνοψίζοντας είτε κάποιος επιλέξει Ντίας – Βαράν είτε Κιμπεμπέ – Ρούντιγκερ, είτε ακόμα κι έναν συνδυασμό των τεσσάρων, κερδισμένος θα βγει, καθώς όλοι τους θα μας δώσουν αρκετούς πόντους στο Gazzetta Fantasy Challenge.

Τα μπακ

robertson

Για το αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας, μπορεί κανείς να μην πάει σε «καθαρό» μπακ. Εχει την επιλογή να επιλέξει κάποιον ποδοσφαιριστή, του οποίου η φυσική του θέση είναι στόπερ. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα τηρήσουμε τα προσχήματα και θα επιλέξουμε δύο κανονικούς ακραίους αμυντικούς. Θα ξεκινήσουμε με το δεξί μπακ, εκεί όπου έχουμε πλούσια γκάμα. Εχουμε και λέμε: Κανσέλο (4,1 εκατομμύρια ευρώ), Αθπιλικουέτα (4 εκατομμύρια ευρώ), Γουόκερ (4 εκατομμύρια ευρώ), Τζέιμς (3,9 εκατομμύρια ευρώ), Αλεξάντερ Άρνολντ (4,3 εκατομμύρια ευρώ) και Τρίπιερ (3,9 εκατομμύρια ευρώ). Εξι επιλογές για όλα τα γούστα. Βέβαια, οι τέσσερις εξ αυτών είναι Άγγλοι, οπότε εδώ θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή σας, καθώς ένας θα είναι αυτός ο οποίος θα κερδίσει την κούρσα για την βασική ενδεκάδα των «λιονταριών». Αν από την άλλη δεν θέλει κάποιος να ρισκάρει με τους Άγγλους, τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να καθιερωθεί κάποιος, τότε μια αξιόπιστη λύση είναι αυτή του Αθπιλικουέτα, ο οποίος κοστολογείται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Οσον αφορά τις επιλογές μας στο αριστερό άκρο της άμυνας, αυτές είναι οι εξής: Ζόρντι Άλμπα (4,2 εκατομμύρια ευρώ), Λουκ Σο (4 εκατομμύρια ευρώ), Λουίς Γκαγιά (4 εκατομμύρια ευρώ), Λούκας Ερνάντες (4 εκατομμύρια ευρώ) και Άντριου Ρόμπερ​​​​​​τσον (3,5 εκατομμύρια ευρώ). Ουσιαστικά η πιο φθηνή αλλά παράλληλα πιο σωστή επιλογή μας είναι αυτή του αμυντικού της Λίβερπουλ. Ο Ρόμπερτσον, δεν έχει αντίπαλο στην Σκωτία κι έτσι θα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Οι Σκωτσέζοι κάνουν πρεμιέρα κόντρα στην Τσεχία την Δευτέρα (14/06, 16:00) οπότε είναι πολύ πιθανό ο Ρόμπερτσον να κερδίσει πόντους από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι. Συνοψίζοντας η καλύτερη τετράδα στην άμυνα για να ξεκινήσει κάποιος στην πρεμιέρα του Gazzetta Fantasy Challenge είναι οι εξής: Αθπιλικουέτα – Ντίας – Βαράν – Κιμπεμπέ – Ρόμπερτσον.

 

Τελευταία Νέα