Σαν σήμερα: Η ΑΕΚ πρώτη και μοναδική κάτοχος Λιγκ Καπ στην Ελλάδα! (vid)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Η ΑΕΚ πρώτη και μοναδική κάτοχος Λιγκ Καπ στην Ελλάδα! (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια η ΑΕΚ κατέκτησε το μοναδικό Λιγκ Καπ που έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα, επικρατώντας με 3-2 του Ολυμπιακού.

Το Λιγκ Καπ διοργανώθηκε για μία μόνο χρονιά από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ) την αγωνιστική περίοδο 1989–90 και το κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου με σκορ 3-2.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν μόνο οι 18 ομάδες του πρωταθλήματος Α' εθνικής 1989–90 ενώ οι αγώνες των προκριματικών καθώς και ο τελικός ήταν μονοί αγώνες, πλην των ημιτελικών που υπήρξαν διπλοί. Η διοργάνωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1990.

Στις 2 Ιουνίου του 1990 κατέκτησε το μοναδικό Λιγκ Καπ που διοργανώθηκε στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Πορτογαλία) νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-2 στο ΟΑΚΑ.

Οσον αφορά το παιχνίδι η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη και προηγήθηκε στο πρώτο τέταρτο με δύο γκολ του Γιώργου Σαββίδη (8’ και 15’). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στο 44' με τον Βαγγέλη Καλογερόπουλο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ΑΕΚ να πετύχει και τρίτο τέρμα, με τον Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος πέτυχε το 3-1. Το τελικό σκορ (3-2) διαμόρφωσε ο Ηλίας Σαββίδης στο 76’, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος, αλλά ο Νίκος Τσιαντάκης σημάδεψε το δοκάρι.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κοφινάς, Βασιλόπουλος, Σαββίδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα (62' Γεωργιάδης) Οκόνσκι, Χριστοδούλου (82' Φαμέλης)

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταϊδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Καλογερόπουλος (64' Σαββίδης), Μαυρομμάτης, Δρακόπουλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα