«Έκλεισε το φύλλο αγώνος»

«Έκλεισε το φύλλο αγώνος»

bet365

Εκδικάστηκε σήμερα η ένσταση του Φοίνικα και η απολογία του Ηρακλή με τον διαιτητή της συνάντησης Γιώργο Καραμπέτσο να ξεκαθαρίζει πως το φύλλο αγώνος έκλεισε κανονικά, ενώ χαρακτήρισε προβληματική, ποσοτικά και ποιοτικά την αστυνομία. Το gazzetta.gr ήταν εκεί.

Στα γραφεία του αθλητικού δικαστή παίχτηκε σήμερα ο πέμπτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, από την στιγμή που όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η ΕΣΑΠ δεν έχει καταφέρει να το τελειώσει κανονικά μέσα στο γήπεδο.

Άνθρωποι του Ηρακλή και του Φοίνικα μαζί με τους δικηγόρους βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΟΠΕ προκειμένου να συζητηθεί η ένσταση και η απολογία των Συριανών και Θεσσαλονικέων αντίστοιχα. Ένταση όπως αναμενόταν υπήρξε, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό με κεντρικό πρόσωπο να ήταν ο διαιτητής της συνάντησης Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο έμπειρος διαιτητής ο οποίος ήταν και ο πρώτος μάρτυρας, αρχικά ξεκαθάρισε πως υπήρξε κανονικά κλείσιμο του φύλλου αγώνα, στο οποίο αναφέρεται για αναβολή του πέμπτου τελικού και όχι για διακοπή, κάτι που ήθελε να περάσει ο Φοίνικας. Επίσης στο θέμα των όσων έγιναν οι Καραμπέτσος έριξε τις ευθύνες στην αστυνομία χαρακτηρίζοντάς την προβληματική τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. Αναφέρθηκε επίσης στις ρίψεις κροτίδων, αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν να αναβάλει τον τελικό, επισημαίνοντας πως οι άνθρωποι του Ηρακλή έκαναν ότι μπορούσαν για να κυλήσουν όλα ομαλά. Σημαντικό επίσης είναι πως ο διαιτητής της συνάντησης τόνισε πως ο αρχηγός του Φοίνικα είχε τον χρόνο να καταθέσει ένσταση αν το επιθυμούσε και πως κανείς δεν τον εμπόδισε.

Φοίνικας: «Μας έστειλαν από άλλη είσοδο για να δεχτούμε επίθεση»
Μετά τον Γιώργο Καραμπέτσο, σειρά πήρε ο μάρτυρας του Φοίνικα Κώστας Νικολούζος, ο οποίος αρχικά στάθηκε στις κροτίδες που δέχθηκε η αποστολή των Συριανών, τονίζοντας πως ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή Γιώργος Μανωλόπουλος τους έστειλε να μπουν από άλλη είσοδο, όπου εκεί τους περμεναν οπαδοί του «γηραιού» οι οποίοι και τους επιτέθηκαν. Εκεί έκανε λόγο για τον τραυματισμό του προέδρου της Σύρου, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στους υπεράριθμους και στις απειλές που δέχονταν οι φίλοι της Σύρου από τους οπαδούς του Ηρακλή.

Σε αντίθεση με τον Καραμπέτσο χαρακτήρισε ικανοποιητική την παρουσία της αστυνομίας γιʼ αυτό και τόνισε πως η διακοπή (δεν είπε αναβολή) έγινε με υπαιτιότητα του Ηρακλή. Ενώ άφησε αιχμές για την διοίκηση των «κυανόλευκων» λέγοντας πως αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στην λογική και τα θέλω των οπαδών τους, ενώ ανέφερε και ότι ένας οπαδός του Ηρακλή έπιασε από το πέτο τον πρόεδρο του «γηραιού» Θεόφιλο Κολύμπατζη.

Για το γιατί δεν κατέθεσαν ένσταση είπε πως έφυγαν όπως όπως και πως φυγαδεύτηκαν και πως δεν είχαν την δυνατότητα και τον χρόνο να υποβάλλουν ένσταση. Επίσης έδειξε μια φωτογραφία με τους οπαδούς του Ηρακλή να χτυπούν το τύμπανο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πριν βέβαια αρχίσει καν το ζέσταμα.

Ηρακλής: «Δεν φταίμε εμείς για τους υπεράριθμους»
Τελευταίος μάρτυρας ήταν ο πρόεδρος του Ηρακλή Θεόφιλος Κολύμπατζης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Ηρακλής δεν ευθύνεται για τους υπεράριθμους, ρίχνοντας την ευθύνη στην ΕΣΑΠ η οποία ήλεγχε τις εισόδου. Τόνισε μάλιστα πως οι υπεράριθμοι ήταν αθλητές, μικρά παιδιά και γονείς, αλλά και άνθρωποι του αθλήματος. Ανέφερε πως υπήρξαν σεκιουριτάδες στο γήπεδο και συγκεκριμένα έξι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλοι τρεις στα υπόλοιπα μέρη της Μίκρας.

Για το θέμα του που θα καθόντουσαν οι φίλαθλοι, επισήμανε πως τα εισιτήρια δεν ήταν αριθμημένα, ενώ ήταν και ίδιας αξίας, οπότε δεν μπορούσε κανείς να πει σε κάποιον το που θα καθόταν. Για τον έλεγχο εκτός γυμναστηρίου ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος από πλευράς Ηρακλής, ρίχνοντας και πάλι τις ευθύνες σε ΕΣΔΑΠ και αστυνομία.

Μίλησε για τις ενέργειες που έγιναν και στάθηκε στα κάγκελα που τοποθετήθηκαν μπροστά από τους οργανωμένους ύψους δύο μέτρων, αλλά και στις συστάσεις που έγιναν, όπως και στις ανακοινώσεις που υπήρξαν από την επίσημη ιστοσελίδα.

Κλείνοντας στάθηκε στο ότι δεν πετάχτηκε το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο, στο ότι οι παίκτες του Φοίνικα δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα, πως υπήρχε χρόνος να καταθέσουν ένσταση ενώ ξεκαθάρισε πως κανείς δεν τον έπιασε από το πέτο, ζητώντας από τον Νικολούζο να ανακαλέσει.

Σήμερα η απόφαση
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η απόφαση αναμένεται να βγει σήμερα, με τον Ηρακλή να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας, καθώς είναι δύσκολο να δεχθούν την ένσταση του Φοίνικα, από την στιγμή που ο Γιώργος Καραμπέτσος επισήμανε πως το φύλλο αγώνα έκλεισε κανονικά.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα