Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: «Η Γκράινερ δεν είναι όμηρος, παραβίασε τους νόμους της Ρωσίας»!

Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: «Η Γκράινερ δεν είναι όμηρος, παραβίασε τους νόμους της Ρωσίας»!

bet365

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Μπρίτνεϊ Γκράινερ που κρατείται σχεδόν πέντε μήνες σε ρωσική φυλακή, εξηγώντας πως παραβίασε τη νομοθεσία της Ρωσίας και δεν πρόκειται για... όμηρο!

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ συμπληρώνει σχεδόν πέντε μήνες κράτησης σε φυλακή της Ρωσίας αφού προηγουμένως συνελήφθη για παράνομη κατοχή κάνναβης σε φιαλίδια για ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Έκτοτε παραμένει άφαντη και φυλακισμένη ως «θύμα» ενός διαφορετικού Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας που ήλθε εκ νέου στο προσκήνιο έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Γκράινερ: Άδεια να επικοινωνεί με τις συμπαίκτριες της, αλλά μόνο με επιστολές ή e-mails

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια επί του θέματος, εξηγώντας πως η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια αντιμετωπίζει ποινική δίωξη!

«Γιατί θα πρέπει να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τη ρωσική νομοθεσία. Τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη. Δεν πρόκειται για όμηρο», επισήμανε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, σύμφωνα με το RIA.

Τις προηγούμενες ημέρες η αδερφή της, Σεκίρα, έστειλε ένα σπαρακτικό μήνυμα, εκπροσωπώντας όλη την οικογένεια, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δεν την έχουμε δει, δεν την έχουμε ακούσει. Είναι κόρη, αδερφή, θεία, ξαδέρφη, ανιψιά, σύζυγος. Είναι υπέροχη. Δεν έχω δει την Μπρίτνεϊ για πάνω από 100 ημέρες».

 

WNBA Τελευταία Νέα