Πριχιόνι: «Μας πόνεσε η απουσία του Βιλντόζα, ήταν εύκολο όταν είχαμε 6-7 NBAers»

Πριχιόνι: «Μας πόνεσε η απουσία του Βιλντόζα, ήταν εύκολο όταν είχαμε 6-7 NBAers»

prigioni

bet365

Η Αργεντινή απέτυχε να προκριθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά και ο ομοσπονδιακός προπονητής της «αλμπισελέστε», Πάμπλο Πριχιόνι στάθηκε στην απουσία του τραυματία Λούκα Βιλντόζα, κάνοντας τις συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν.

Η ήττα από τις Μπαχάμες στον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά που διεξήχθει στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο της Αργεντινής στέρησε από την «αλμπισελέστε» τη δυνατότητα να προκριθεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά και, κατ' επέκταση, να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ακολούθως, ο Πάμπλο Πριχιόνι σχολίασε τον αποκλεισμό της Αργεντινής, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας τελικός και η Αργεντινή προσέγγισε το ματς με αυτή τη νοοτροπία. Εκτελέσαμε το 95% όσων είχαμε σχεδιάσει. Δείξαμε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε υψηλό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Μπαχάμες είχαν τρεις παίκτες επιπέδου ΝΒΑ (σ.σ. Έιτον, Γκόρντον, Χιλντ). Μας πόνεσε η απουσία του Βιλντόζα, μείναμε μόνο με τον Καμπάτσο στη θέση του δημιουργού».

Και πρόσθεσε: «Ήταν εύκολο για κάποιον να έλθει στην Εθνική ομάδα με έξι ή επτά παίκτες από το ΝΒΑ, όταν η Αργεντινή ήταν σε θέση ισχύος. Πλέον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα, είδαμε τις Μπαχάμες με τρεις NBAers ενώ εμείς δεν είχαμε κανέναν. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Συνεχίζουμε χωρίς παίκτες από το ΝΒΑ, με καλούς παίκτες από την Ευρώπη. Πρέπει να πορευτούμε με βάση αυτή τη λογική ώστε να βελτιώσουμε παράλληλα τα νέα ταλέντα».

@Photo credits: FIBA
 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα