Προολυμπιακό Τουρνουά: Καμία από τις 4 διοργανώτριες δεν πήρε την πρόκριση για το Τόκιο!

Προολυμπιακό Τουρνουά: Καμία από τις 4 διοργανώτριες δεν πήρε την πρόκριση για το Τόκιο!

bet365

Απίστευτο και όμως αληθινό. Καμία από τις τέσσερις διοργανώτριες των Προολυμπιακών τουρνουά δεν προκρίθηκε στο Τόκιο! Με τις Λιθουανία, Κροατία, Σερβία και Καναδά να καταβάλλουν 8 εκατομμύρια δολάρια, από 2 έκαστος, για να αναλάβουν τη διοργάνωση!

Το ποσοστό επιτυχίας πριν από τη διεξαγωγή των τελικών, στα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, ήταν στο 50%. Μόλις δύο διοργανώτριες, η Λιθουανία και η Σερβία, είχαν καταφέρει να φτάσουν στο τελευταίο ματς πριν το Τόκιο.

Η Κροατία και ο Καναδάς είχαν προλάβει να αποκλειστούν στον ημιτελικό. Η ολοκλήρωση του τελικού στο Κάουνας σήμανε τον αποκλεισμό της Λιθουανίας, από τη Σλοβενία του απίστευτου Λούκα Ντόντσιτς, μετά από 7 σερί συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τρία χάλκινα μετάλλια το 1992, το 1996 και το 2000.

Οι Λιθουανοί βρέθηκαν δύο φορές και στην 4η θέση, 2004, 2008, ωστόσο τους Αγώνες του Τόκιο θα τους παρακολουθήσουν από την πατρίδα τους.

Ο τρίτος, χρονικά, τελικός, έφερε και τον αποκλεισμό των Σέρβων! Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες στο Ρίο (2016) ήταν το τελευταίο «θύμα» των... φιλοξενούμενων, αφού ταπεινώθηκαν από την Ιταλία στον τελικό.

Παράλληλα, ό,τι και να συμβεί στον τελευταίο τελικό, ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τσεχία, την πρόκριση για τους Αγώνες στο Τόκιο πήρανε τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες (Γερμανία, Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα ή Τσεχία).

Καθε μία διοργανώτρια πλήρωσε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη FIBA, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα για τη διοργάνωση.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα