Τουρκία: Το δίδυμο Οσμάν-Κορκμάζ... απειλεί την Εθνική! (pic)

Νίκος Καρφής
Τουρκία: Το δίδυμο Οσμάν-Κορκμάζ... απειλεί την Εθνική! (pic)

bet365

Οι Οσμάν και Κορκμάζ κάνουν εξαιρετικό τουρνουά και αποτελούν τους μεγαλύτερους... πονοκεφάλους για την Εθνική ενόψει ημιτελικού.

Η Ελλάδα θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Τουρκία (4/7, 02:35, live Gazzetta, ERT 3), με τον Σλούκα να στέκεται στη σημαντικότητα του παιχνιδιού και χρειάζεται τη νίκη για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Τούρκοι βρίσκονται στα γήπεδα του Καναδά με αρκετούς NBAers και δύο εξ αυτών αποτελούν τα μεγάλα... όπλα της, πραγματοποιώντας μέχρι τώρα πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο λόγος για τους Τσεντί Οσμάν και Φουρκάν Κορκμάζ που έχουν βγει μπροστά, ηγούνται και θέλουν να οδηγήσουν την χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

κλκλκ

Ο παίκτης των Καβς είναι τέταρτος σκόρερ του τουρνουά με 19 πόντους, ενώ σουτάρει με 36% τριποντα. Επιπλέον συνεισφέρει σε ασίστ και ριμπάουντ, έχοντας πέντε μέσο όρο και στις δύο κατηγορίες. Είναι ο υπ'αριθμόν ένα κίνδυνος για την άμυνα της Εθνικής μας.

Το... κομμάτι του κάνει και ο Φουρκάν Κορκμάν που φέτος είχε σημαντικό ρόλο στους Σίξερς, όπου είχε την άνεση να σουτάρει ελεύθερα τα τρίποντα του. Στο Προολυμπιακό μετρά 14 πόντους, ενώ σουτάρει με 50% τρίποντα στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας 2.5 ανά ματς. Επίσης έχει 2.5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, δίνοντας βάρος παραπάνω στο σκοράρισμα όπως κάνει και στο ΝΒΑ.

Δεν είναι μόνοι οι Κορκμάν-Οσμάν

Προσοχή χρειάζεται στο τρίποντο και ο έμπειρος από τη Φενέρ, Μαχμούτογλου που σκοράρει 11.5 πόντους μέσο όρο, ενώ στη ρακέτα εξαιρετική δουλειά κάνουν στον τομέα του ριμπάουντ οι Σενγκούν και Γιουρτσεβέν. Μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ βρίσκεται και ο πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Ερσάν Ιλιασόβα που βάζει 9 πόντους ανά παιχνίδι και είναι ο κορυφαίος παίκτης στο να παίρνει επιθετικά φάουλ, χρησιμοποιώντας υπέροχα το μυαλό του.

Οι Τούρκοι έχουν ποιότητα, όμως μια σωστή αντιμετώπιση στους Κορκμάζ και Οσμάν μπορεί να τους... βραχυκυκλώσει και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ μας. Στα 2 ματς της Εθνικής στο τουρνουά, ο Πιτίνο έχει περάσει τη φιλοσοφία του και οι παίκτες βγάζουν τρομερή ενέργεια σε επίθεση και άμυνα, η μπάλα κυκλοφορεί πολύ γρήγορα και βλέπουμε να γίνεται και διαρκής κίνηση χωρίς τη μπάλα στην επίθεση. Το μπάσκετ που παίζει η Εθνική σε τραβάει, αυτό το uptempo παιχνίδι που εφαρμόζει ο Πιτίνο και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί και η Τουρκία πάνω σε αυτό.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα