Νταμπίζας: Προετοιμάζει το έδαφος για την Εθνική μπάσκετ στο Νιουκάστλ

Νταμπίζας: Προετοιμάζει το έδαφος για την Εθνική μπάσκετ στο Νιουκάστλ

Newsroom
Νταμπίζας: Προετοιμάζει το έδαφος για την Εθνική μπάσκετ στο Νιουκάστλ

bet365

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που πέρασε από την Νιουκάστλ τις σεζόν 1998- 2003 μίλησε στην εφημερίδα «Chronicle» για την Εθνική... μπάσκετ και προετοίμασε για τους Βρετανούς το έδαφος της αναμέτρησης με την Ελλάδα.

Ο Νίκος Νταμπίζας παραχώρησε συνέντευξη σε αγγλικό Μέσο στο πλαίσιο του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2023 ανάμεσα σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του 1987 που του δημιούργησε όνειρα για... καριέρα στο άθλημα, ενώ στάθηκε στην ατμόσφαιρα των φιλάθλων στο κλειστό του Νιουκάστλ που δεν θα δυσκολέψει τους παίκτες της Εθνικής.

Συγκεκριμένα, ο Νταμπίζας είπε: «Οι Έλληνες παίκτες είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται μπροστά σε «θορυβώδεις» έδρες, οπότε δε νομίζω ότι το γεμάτο κλειστό στο Νιουκάστλ θα είναι πρόβλημα για αυτούς. Αυτό για το οποίο ίσως να μην είναι προετοιμασμένοι είναι ότι ένα κοινό 3.000 μπορεί να κάνει… φασαρία για 10.000 . Οι οπαδοί στο βορειοανατολικό τμήμα της Αγγλίας είναι αρκετά παθιασμένοι με τις ομάδες τους και εκφράζονται έντονα. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό».

Για το γεγονός πως δεν παρακολούθησε ο ίδιος κάποιο αγώνα τα χρόνια που βρέθηκε εκεί, δήλωσε: «Έχω ακούσει εξαιρετικά πράγματα για τη Vertu Motors Arena και γνωρίζω πόσο αγαπούν το μπάσκετ οι κάτοικοι του Τάινσαϊντ. Το ότι στα έξι χρόνια που βρέθηκα στο Νιουκάστλ δεν πήγα σε μία αναμέτρηση των Newcastle Egales, είναι ένα από τα πράγματα που μετάνιωσα πολύ».

Για την καριέρα που ονειρεύτηκε στο μπάσκετ: «Όταν ήμουν στο λύκειο έπαιζα συχνά μπάσκετ με τους φίλους μου. Είχαμε ένα γήπεδο στη γειτονιά και ήταν πολύ εύκολο να πηγαίνουμε και να παίζουμε. Το 1987 η Ελλάδα κέρδισε το Ευρωπαϊκό και ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή. Ήμουν 14, όλοι στην Ελλάδα λάτρευαν τότε το μπάσκετ και τους παίκτες της Εθνικής. Εκείνο το διάστημα, όλα τα παιδιά, μαζί κι εγώ, ονειρευόντουσαν να παίξουν στην Εθνική μπάσκετ».

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα