Mundobasket 2023, Ιταλία: Ο Ντατόμε έβαλε τα κλάματα στον ιταλικό ύμνο στο τελευταίο του παιχνίδι

Mundobasket 2023, Ιταλία: Ο Ντατόμε έβαλε τα κλάματα στον ιταλικό ύμνο στο τελευταίο του παιχνίδι

Ο Τζίτζι Ντατόμε.
Ο Τζίτζι Ντατόμε δίνει το τελευταίο ματς της καριέρας του και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ιταλικού ύμνου έβαλε τα κλάματα.

Ο Τζίτζι Ντατόμε πλησιάζει στο τέλος. Αναπόφευκτο. Η μπασκετική του ζωή έχει ακόμη 40 αγωνιστικά λεπτά. Όσα θα διαρκέσει (εκτός αν πάρει.. παράταση) ο αγώνας κατάταξης με τη Σλοβενία για το Mundobasket 2023.

Μετά την ολοκλήρωσή του, ο Ντατόμε θα σταματήσει να είναι μπασκετμπολίστας. Κανείς δεν γνωρίζει το επόμενο του βήμα, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Η κάμερα της ιταλικής ομοσπονδίας ακολούθησε κάθε του κίνηση, πριν το τζάμπολ. Τις συνομιλίες του, την προθέρμανση.

Λίγο πριν αρχίσει το ματς, υπάρχει η παράδοση της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου κάθε χώρας. Σε αυτόν της Ιταλίας κυριαρχούν οι έντονες φωνές και το συναίσθημα. Ο Ντατόμε κράτησε μόνο το δεύτερο. Μόλις άκουσε τον ύμνο και συνειδητοποίησε ότι η αρχή του τέλους είναι εδώ, έβαλε τα κλάματα. Χαμήλωσε το κεφάλι και έζησε τη στιγμή.

Στο Mundobasket 2023 μετράει 8.7 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ σε επτά συμμετοχές, με την όγδοη να είναι σε εξέλιξη.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball