MundoBasket 2023: Τυφώνας πλήττει την Ιαπωνία και μπορεί να μεταφέρει τους ομίλους της στις Φιλιππίνες

Δημήτρης Οικονόμου
Ντόντσιτς

bet365

Με το MundoBasket προ των πυλών, η Ιαπωνία πλήττεται από τον τυφώνα «Λαν» και οι δύο όμιλοι που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Οκινάουα μπορεί να μεταφερθούν στη Μανίλα.

Το επερχόμενο MundoBasket είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου σε τρεις χώρες. Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία προετοιμάστηκαν κατάλληλα, ωστόσο τα φυσικά φαινόμενα κάνουν την τρίτη να... ανησυχεί.

Συγκεκριμένα η πόλη της Οκινάουα ζει στη δίνη του τυφώνα Λαν, ο οποίος προκαλεί καταστροφές στο διάβα του. Κάτι που σημαίνει πως οι δύο όμιλοι οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Οκινάουα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταφερθούν, με τις Φιλιππίνες να αποτελούν το επικρατέστερο σενάριο σε τέτοια περίπτωση.

Όπως δήλωσε ο Αλ Πανλίλιο, πρόεδρος της Ομοσποδνίας μπάσκετ των Φιλιππινών «υπάρχει μία μελέτη που κάνουμε στην περίπτωση που επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και ο Τυφώνας κάνει την εμφάνισή του στην Οκινάουα, σε αυτή την περίπτωση θα μεταφέρουμε στη Μανίλα τα δύο γκρουπ και από μέρους μας είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες για το καλό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαστε σε συνεννόηση με τη FIBA, σχεδιάζουμε την κατάσταση και θα είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».

Στις Φιλιππίνες υπάρχουν δύο γήπεδα, το ένα εκ των οποίων, το «Smart Araneta Coliseum» θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τα εναρκτήρια παιχνίδια της διοργάνωσης και τα υπόλοιπα θα διεξαχθούν στο «Mall Of Asia». Για αυτόν τον λόγο οι Φιλιππίνες φαντάζουν η πιο λογική επιλογή σε περίπτωση που ο τυφώνας δεν υποχωρήσει.

Θυμίζουμε πως στην Οκινάουα θα διεξαχθεί το Group E με τις Γερμανία, Φινλανδία, Αυστραλία και Ιαπωνία, ενώ και το Group F με τις Σλοβενία, Πράσινο Ακρωτήρι, Γεωργία και Βενεζουέλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα