Αντετοκούνμπο: «Καλύτερα να μπεις με κάτω το κεφάλι στο τουρνουά και να κερδίσεις εκεί»

Δημήτρης Οικονόμου
Αντετοκούνμπο: «Καλύτερα να μπεις με κάτω το κεφάλι στο τουρνουά και να κερδίσεις εκεί»

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την ήττα της Εθνικής από την Ιταλία, για την τελευταία ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις».

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία (74-70) και ολοκλήρωσε το τουρνουά «Ακρόπολις» με δύο ήττες. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η Ελλάδα, αναφέρθηκε στη «χημεία», αλλά και στο γεγονός ότι προτιμάει να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με... χαμηλά το κεφάλι (λόγω των ηττών στα φιλικά) και να κερδίσει εκεί.

Όσα είπε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

«Πρέπει να δούμε λίγο βίντεο, να δούμε τι παίζει, να βρεθούμε μεταξύ μας. Δεν είναι κάτι άλλο. Δεν είναι ότι σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό. Να δούμε που θα... χτυπήσουμε τον αντίπαλο, είναι ανάλογα τα μις-ματς», είπε ο Αντετοκούνμπο.

Για τη «χημεία» στο επιθετικό κομμάτι και το χρόνο που απομένει: «Εννοείται ότι ο χρόνος είναι μαζί μας. Θέλεις να κερδίσεις όλα τα φιλικά, κανείς δεν θέλει να χάνει. Αλλά δεν θέλεις να πας καλά στο τουρνουά; Καλύτερα να μπεις με κάτω το κεφάλι στο τουρνουά και να κερδίσεις εκεί».

Για την αποχώρηση Αγραβάνη και τις λύσεις που περιορίστηκαν: «Το καλό είναι είμαστε εδώ. Υπάρχει καλή θέληση και όρεξη για να μάθουμε, να δούμε, να ακούσουμε. Άρα να να γίνουμε καλύτεροι».

Ποια θέση προτιμάει: «Τρία στην Ευρώπη, τέσσερα στο ΝΒΑ. Είμαι... πυρηνικός. Μη σου πω και στο "δύο", αμυντικό δυάρι. Στην Εθνική, πάντως, ας με βάλουν όπου θέλουν.

Για τα ματς στο Άμπου Ντάμπι: «Να πάμε εκεί, να παίξουμε καλά, να βελτιωθούμε. Να δουλέψουμε, να δείξουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε δουλέψει μεταξύ μας».

«Δεν είναι ότι δεν έχουμε βρεθεί. Όταν κάποιος κάνει επίθεση, εσύ πρέπει να αντιδράσεις. Εξαρτάται τι επίθεση σου κάνει. Να δούμε πως μας αντιμετωπίζουν. Να βρεθούμε όταν είμαστε σε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις. Το θέμα είναι να βρούμε τη λύση, όταν μας αντιμετωπίζουν σε αυτό που κάνουμε καλά. Τα παιδιά (σ.σ.: οι Ιταλοί) παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο», συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε ξανά για την επιθετική «χημεία» της Εθνικής.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα