Ισπανία - Σλοβενία 87-95: Ματσάρα και 1η θέση για τον Ντόντσιτς και την παρέα του!

Ισπανία - Σλοβενία 87-95: Ματσάρα και 1η θέση για τον Ντόντσιτς και την παρέα του!

bet365

Η Σλοβενία επικράτησε σε ένα απίθανο ματς της Ισπανίας (95-87) παρέμεινε αήττητη, κατέκτησε την 1η θέση και αποφεύγει στους «8» την πιθανότητα να κληρωθεί με τις ΗΠΑ! Για μία ασίστ έχασε το triple double o Ντόντσιτς!

Η Σλοβενία, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση, επικρατώντας και της Ισπανίας με σκορ 95-87!

Και αυτό μετά από ένα εκπληκτικό ματς, τόσο σε εξέλιξη, όσο και σε θέαμα. Και όχι μόνο. Με τον Λούκα Ντόντσιτς να αναλαμβάνει έναν διαφορετικό ρόλο. Και να το κάνει με επιτυχία. Έτσι και αλλιώς, τον ρόλο του σκόρερ ανέλαβε ο εκπληκτικός Τσάντσαρ με 22 πόντους και 4/7 τρίποντα!

Η άμυνα των Ισπανών στήθηκε για τον σταματήσει. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, τα κατάφερε με επιτυχία. Ο Σλοβένος φορτώθηκε τρία γρήγορα φάουλ και ήταν φανερά εκτός ρυθμού.

Μόνο που όταν επέστρεψε στο παρκέ, αρκετά λεπτά αργότερα, άλλαξε... τροπάριο. Πήρε ριμπάουντ, έδωσε ασίστ και έχασε το triple double για μία τελική πάσα (12π., 14 ριμπ.9 ασίστ). Θα ήταν το πρώτο, μετά από εκείνο του ΛεΜπρόν Τζέιμς, το 2012, στο Λονδίνο.

Οι Ισπανοί, με «όπλο» τα τρίποντα (είχαν 16/44, 36%) κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά σε ένα κλειστό ματς. Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου βρέθηκαν στο +12 (55-43), με τη Σλοβενία και τα δικά της τρίποντα - και τις πάσες του Ντόντσιτς - να επιστρέφει στο ματς.

Από το 82-79 υπέρ της Ισπανίας, 4.24 πριν το τέλος, το προβάδισμα άλλαξε χέρια πολλές φορές. Οι Σλοβένοι προσπέρασαν για τελευταία φορά με σκορ 86-85, χάρη σε τρίποντο του Πρέπελιτς (15π.) και ουσιαστικά δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε. Ήταν εύστοχοι στις βολές και όσο και αν προσπάθησε να αρπάξει τη νίκη ο Ρίκι Ρούμπιο (18π., 9 ασίστ), οι νικητές είχαν τις λύσεις.

Ξέφυγαν με τρεις πόντους με τις βολές του Πρέπελιτς και του Ντράγκιτς και το κλέψιμο του Μούριτς (και το εύστοχο τρίποντο) τελείωσαν το ματς. Στο ενδιάμεσο, η Ισπανία είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά ο Ρούμπιο αστόχησε σε τρίποντο.

Η νίκη των Σλοβένων σημαίνει πως στην κλήρωση για τα προημιτελικά, δεν θα μπορούν να κληρωθούν με την Ισπανία (αντίπαλός τους στον όμιλο), αλλά ούτε με τις Αυστραλία, Γαλλία και ΗΠΑ, που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την παρέα του Ντόντσιτς.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-41, 70-68, 87-95

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου

1.Σλοβενία 3-0

2.Ισπανία 2-1

3.Αργεντινή* 1-2

4.Ιαπωνία 0-3

*Προκρίθηκε ως καλύτερη 3η.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα