Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκλεισε η οκτάδα του τουρνουά μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκλεισε η οκτάδα του τουρνουά μπάσκετ

bet365

Η οκτάδα του τουρνουά μπάσκετ έκλεισε και απομένει μόνο μία μικρή λεπτομέρεια, πριν από τη σημερινή κλήρωση, η οποία θα καθορίσει τα ζευγάρια των προημιτελικών, αλλά και τον δρόμο μέχρι τον τελικό.

Η επικράτηση της Αργεντινής κόντρα στην Ιαπωνία, οριστικοποίησε την οκτάδα του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Αργεντίνοι θα πάρουν τη μία από τις δύο θέσεις των καλύτερων τρίτων ομάδων, με την έτερη να έχει καταλήξει από χθες, Σάββατο, στη Γερμανία.

Η μοναδική εκκρεμότητα είναι αυτή που θα επιλύσει το ματς ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σλοβενία (τζάμπολ στις 11:20). Ο νικητής θα τερματίσει 1ος στον 3ο όμιλο και ο χαμένος 2ος. Ποια είναι η σημασία;

Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνουά θα ακολουθήσει κλήρωση. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Στο ένα θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση (Γαλλία, Αυστραλία και Σλοβενία ή Ισπανία), όπως και η καλύτερη 2η που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Και στο άλλο γκρουπ θα βρεθούν η Ιταλία, ο χαμένος του Ισπανία-Σλοβενία και οι δύο καλύτερες τρίτες (Αργεντινή, Γερμανία). Η κλήρωση έχει μόνο έναν περιορισμό: Δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Για παράδειγμα, η Ιταλία δεν μπορεί να κληρωθεί με την Αργεντινή, όπως και η Σλοβενία είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει την Ισπανία στους «8».

Το 1ο γκρουπ της κλήρωσης

Γαλλία

Αυστραλία

Σλοβενία ή Ισπανία

ΗΠΑ

Το 2ο γκρουπ της κλήρωσης

Ιταλία

Σλοβενία ή Ισπανία

Αργεντινή

Γερμανία

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα