Με Αντετοκούνμπο οι παίκτες με περισσότερες ψήφους για MVP τα τελευταία 5 χρόνια! (pics)

Αντωνία Σπανού
Με Αντετοκούνμπο οι παίκτες με περισσότερες ψήφους για MVP τα τελευταία 5 χρόνια! (pics)

bet365

Τα τελευταία 5 χρόνια είναι συγκεκριμένοι οι παίκτες που ξεχωρίζουν στο ΝΒΑ και από αυτούς δεν λείπει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είναι μέσα στους 4 με τις περισσότερες ψήφους για MVP.

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλοί παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο ΝΒΑ και ίσως να έχουν νιώσει ότι αδικούνται στην ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο παίκτη της λίγκας.

Κάποιοι έχουν καλύτερα στατιστικά από τους τελικούς νικητές, όπως έχει γίνει μεταξύ Αντετοκούνμπο και Χάρντεν, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτοί που έχουν ψηφίσει δημιουργούν την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα βγαίνει δίκαια για όλους.

Τα fadeawayworld.net έψαξε και βρήκε εκείνους που πήραν τις περισσότερες ψήφους, τα τελευταία 5 χρόνια, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκει θέση στην λίστα και την πρωτιά να είναι... αναμενόμενη.

Ράσελ Ουέστμπρουκ - 69 ψήφοι

Ράσελ Ουέστμπρουκ - 69 ψήφοι

Γιάννης Αντετοκούνμπο - 78 ψήφοι

Γιάννης Αντετοκούνμπο - 78 ψήφοι

Τζέιμς Χάρντεν - 156 ψήφοι

Τζέιμς Χάρντεν - 156 ψήφοι

Στέφεν Κάρι - 231 ψήφοι

Στέφεν Κάρι - 231 ψήφοι

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έχει στην καριέρα του μια από τις πιο εντυπωσιακές σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ, αυτή του 2016/17. Είχε 31.6 πόντους, 10.7 ριμπάουντ, 10.4 ασίστ και 1.6 κλέψιμο ανά παιχνίδι, με την φανέλα των Θάντερ και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της ιστορίας με ρεκόρ triple double σε μια σεζόν. Τα έκανε όλα με την φυγή του Κέβιν Ντουράντ και ακόμα και αν η ομάδα του βγήκε μόλις 6η στην Δύση, δεν μπορούσε κανείς να τους στερήσει το βραβείο του MVP.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP της λίγκας αυτή την στιγμή που μιλάμε. Οδήγησε τους Μπακς να κάνουν ρεκόρ στην λίγκα την περσινή σεζόν και ο ίδιος είχε 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 μπλοκ ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα ήταν και ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών της λίγκας. Ο Έλληνας σταρ πήρε σχεδόν όλες τις ψήφους, με τον Χάρντεν να έρχεται δεύτερος με 22, ενώ είχε κάνει εντυπωσιακή σεζόν. Ο Γιάννης ήταν ο καλύτερος παίκτης, στην καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου, ενώ είχε βάλει... πλώρη να κάνει το ίδιο και την φετινή σεζόν.
Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει βγει δεύτερος τις 4 από τις 5 τελευταίες σεζόν στην ψηφοφορία για τον MVP. Γι' αυτό έχει και 158 ψήφους... πρωτιάς, ενώ έχει κερδίσει μόλις ένα βραβείο, κάτι το οποίο δεν το έχει αφήσει να περάσει ελαφριά την... καρδία. Ο «Μούσιας» έχει κερδίσει το βραβείο της σεζόν 2017/18, κάτι που άξιζε, αφού είχε 30.4 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 8.8 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Είναι πάντα μέσα στους υποψήφιους, αλλά στο τέλος συνήθως τον ξεπερνούν.
Ο Στέφεν Κάρι δεν δυσκολεύτηκε να βρεθεί στην κορυφή αυτής της λίστας. Έχει κερδίσει 2 από τα 5 τελευταία βραβεία MVP και όχι άδικα. Έχει των σεζόν 2014/15 και 2015/16, όταν έγινε ο πρώτος MVP με ομοφωνία. Ο Κάρι έχει 131 ψήφους για την πρώτη θέση, όταν έκανε το απόλυτο, ενώ είχε και 100 από άλλη την προηγούμενη σεζόν. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες φωνές οι οποίες λένε ότι είναι υπερεκτιμημένος και δεν θα έπρεπε να είναι μεταξύ των καλύτερων, ακόμα και αφού οι Ουόριορς δημιούργησαν μια από τις μεγαλύτερες δυναστείες στην ιστορία του ΝΒΑ.