ΝΒΑ: Η κατάταξη και τα πιθανά ζευγάρια των playoffs (pics)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Το όριο των 60 αγώνων έχει ξεπεραστεί για αρκετές ομάδες. Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται στα 72 ματς και η εικόνα των plyaoffs και των play-in τουρνουά έχει αρχίσει να ξεκαθαρίσει.

Μάχη για την πρώτη θέση στην Ανατολή. Το ίδιο και στη Δύση. Οι Μιλγουόκι Μπακς, μετά τις δύο απανωτές νίκες επί των Σίξερς, έχει πλέον βάσιμες ελπίδες για να προλάβει ακόμη και τη 2η θέση, αποφεύγοντας ένα πιθανό σταύρωμα στον 1ο γύρο με τους Μπόστον Σέλτικς.

Χαμός γίνεται από την 4η και κάτω. Μέχρι την 7η θέση, την πρώτη για το play-in τουρνουά, οι ομάδες χωρίζονται από 2 νίκες (!), ενώ για την κατάληψη της 10ης και τελευταίας θέσης για το τουρνουά της δεύτερης ευκαιρίας, τρεις ομάδες απέχουν μία νίκη (Ουίζαρντς 26-33, Μπουλς 25-35, Ράπτορς 25-35).

Στη Δύση, η ήττα των Τζαζ από τους Τίμπεργουλβς κρατάει στο παιχνίδι της πρώτης θέσης τόσο τους Φοίνιξ Σανς (42-17), όσο και τους Λος Άντζελες Κλίπερς (43-19), οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο σερί στη Δύση με 4 νίκες.

Σε αυτήν την περιφέρεια φαίνεται να ξεκαθαρίζει η πρώτη δεκάδα, αφού οι 11οι Πέλικανς απομακρύνθηκαν πλέον τέσσερις νίκες από το play-in τουρνουά. Απομένει να ξεκαθαρίσει η τελική κατάταξη, αφού από την 6η μέχρι τη 10η θέση η διαφορά είναι μόλις 3 νίκες!

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί και η απόσταση που έχουν οι πρωταθλητές Λέικερς (35-25 και στην 5η θέση) από το play-in. Είναι μόλις 3 νίκες, με τους Λέικερς να περιμένουν την επιστροφή του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενόψει της τελικής ευθείας. Πάντως, το ΛΑ έχει τρία εύκολα ματς, μέχρι να ξεκινήσει ο... εφιάλτης του Μαίου, με απανωτά ντέρμπι απέναντι σε Νάγκετς, Κλίπερς, Μπλέιζερς, Σανς, Νικς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπακς – Σίξερς 132-94: Τα καλύτερα του Γιάννη στο +38 επί της Φιλαντέλφια! (vids)

Αντετοκούνμπο: Έγινε ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των Μπακς! (vid)

Μάβερικς - Λέικερς 108-93: Βλέπουν την 5η θέση με ανατροπή από το -17 (vid)