Πορζίνγκις: O «μονόκερος» που η μαγεία του είναι θαμπή...

Πορζίνγκις: O «μονόκερος» που η μαγεία του είναι θαμπή...

Αντωνία Σπανού
Πορζίνγκις: O «μονόκερος» που η μαγεία του είναι θαμπή...

bet365

Ο Πορζίνγκις βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και από τους Μάβερικς και η πορεία του στο ΝΒΑ δεν είναι σε καμία περίπτωση, όπως αναμενόταν.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις εμπλέκεται σε σενάρια ανταλλαγής από τους Μάβερικς και για ακόμα μια φορά δείχνει το κύμα των τραυματισμών και όσων έχει περάσει, να τον παίρνει μαζί του, επιστρέφοντας πίσω στον ωκεανό. Ο παίκτης, όπου έχει βρεθεί, γίνεται δεκτός με τεράστιο ενθουσιασμό, χαρακτηρίστηκε «μονόκερος» όταν αρχικά βρέθηκε στο ΝΒΑ, αλλά η καριέρα του δεν έχει καμία σχέση με όσα είχαν φανταστεί για εκείνον..

Το πως φτάσαμε μέχρι οι Μάβερικς να αρχίσουν να τσεκάρουν την αγορά, έχει να κάνει με τα τελευταία δεδομένα. Έχει αμυντικά προβλήματα στο παρκέ, έχει και πάλι πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη του και ναι μεν έμεινε εκτός για να προστατευθεί, αλλά υπάρχουν σκέψεις και για κάτι παραπάνω. Ο Πορζίνγκις έχει χάσει ήδη 11 παιχνίδια φέτος, όταν παίζει μοιάζει να μην μπορεί να κάνει όσα έκανε, δεν είναι ο rim protector που όλοι περίμεναν και τα πράγματα έχουν γίνει και πάλι δύσκολα για εκείνον.

Εκτός από τις εμφανίσεις του μέσα στο παρκέ, το ιστορικό των τραυματισμών του έχει αρχίσει και τον... βαραίνει επικίνδυνα. Το δεξί του γόνατο ακόμα είναι ταλαιπωρημένο, αφού έχασε μεγάλο μέρος των περσινών παιχνιδιών, αφού έκανε και πάλι επέμβαση. Μόλις στις 29 Δεκεμβρίου επέστρεψε και φαίνεται πως δεν είναι ο ίδιος και κυρίως αυτός που χρειάζεται η ομάδα σου.

«Δεν περιμένεις από εκείνον να έχει σπουδαίο άλμα, αλλά είδα τον Πορζίνγκις μερικές φορές και μοιάζει να μην μπορεί να μαρκάρει κανέναν», σχολίασε διοικητικό μέλος από ομάδα της Δύσης. Οι Μάβερικς ψάχνουν σέντερ να βοηθήσει την κατάσταση, αφού ο στόχος των playoffs, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος και για την ώρα φαίνεται πως τον ψάχνουν για να βρεθεί στο πλευρό του παίκτη τους.

Η καλή σχέση που έχει με τον Ντόντσιτς του δίνει πόντους αυτή την στιγμή. Έχουν πολύ καλή χημεία οι δύο παίκτες, κάνουν παρέα και εκτός παρκέ και σίγουρα ο Λούκα θα έβαζε πλάτη για εκείνον. Οι δύο φίλοι ψάχνουν την κατάλληλη χημεία, η ομάδα στήριξε πολλά πάνω τους, αλλά δεν μπορούν να τα βγάλουν στο παρκέ.

Παράλληλα, ακόμα και να βγουν οι Μάβερικς στην αγορά, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να πάρει ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο, χωρίς να είναι σίγουρη ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει στο παρκέ. Μετά από αυτή την σεζόν, μένουν άλλα τρία χρόνια από το πενταετές συμβόλαιο του ύψους 158 εκ. δολαρίων.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμα πάρει κάποια απόφαση, αλλά η δύσκολη θέση η οποία βρίσκονται οι Μάβερικς, κάνει τα πράγματα δύσκολα. Θέλουν κάποιον να βοηθήσει τον Λούκα Ντόντσιτς και αυτό είναι ξεκάθαρο, ενώ στην επόμενη offseason έχουν ανοιχτή θέση για max συμβόλαιο, στην οποία υπήρχε η θεωρία ότι περίμεναν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ

Ο Πορζίνγκις στην θεωρία είναι ο πιο συναρπαστικός παίκτης των Μάβερικς. Μπορεί να σκοράρει από κοντά και μακριά, έχει ταλέντο και γι' αυτό όλα αυτά τα χρόνια θεωρητικά είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Στο ίδιο ματς και ενώ τα κάνει όλα καλά, μπορεί να πάει στο τρίποντο, να σουτάρει αλόγιστα και να μην βοηθάει καθόλου.

Στο παρκέ είναι χαμηλών τόνων και όπως τον περιγράφουν και οι Αμερικάνοι, μοιάζει με ένα βιολί που μπορεί να παίξει μοναδική μουσική μόνο αν είναι στον σωστό τόνο. Αν έχει τον σωστό ρυθμό, το σωστό περιβάλλον θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Ένας μονοκέρος. Αλλά δεν είναι. Νιώθει άβολα, δυσκολεύεται και φαίνεται ότι έχει θέματα που τον απασχολούν. Πέρυσι έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ, όταν έλειπε με τραυματισμό ο Λούκα. Φέτος, φαίνεται πως χρειάζεται τον Ντόντσιτς και είναι πιο επιδραστικός, τουλάχιστον στην επίθεση. Όταν ο Λούκα είναι εκτός ψάχνει «σκοτωμένα» σουτ, χωρίς υπομονή και χωρίς καλές προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχει πάντως ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, με τους Μάβερικς να δίνουν πολλά χρήματα, έχοντας αρκετά προβλήματα στο παρκέ. Ο Πορζίνγκις έχει σταθεί πολύ άτυχος στην καριέρα του και σίγουρα έχει επηρεαστεί και το μυαλό του. Μπήκε στο ΝΒΑ με τον τίτλο ενός σπάνιου ταλέντου, αλλά έχει περάσει πολλούς και δύσκολους τραυματισμούς και μοιάζει μπερδεμένος στο παρκέ.

Το σώμα του δεν είναι το ίδιο και αυτό είναι προφανές. Ειδικά στην άμυνα έχει πολύ σοβαρά θέματα. Αλλά και στην επίθεση ψάχνει τον χαρακτήρα του με άγχος. Είναι μόλις 25 ετών και θα μπορούσε να έχει όλο το μέλλον δικό του αν μείνει υγιής και βρεθεί σε ένα περιβάλλον που να του ταιριάζει. Αν αυτό είναι μακριά από το Ντάλας, είναι κάτι που μένει να δούμε, όπως και αν ο «Μονόκερος» μπορεί να εντυπωσιάσει και πάλι.

 

NBA Τελευταία Νέα