Νετς: Μόνο με την επίθεση μπορείς να πάρεις τίτλο στο ΝΒΑ; (poll)

Νετς: Μόνο με την επίθεση μπορείς να πάρεις τίτλο στο ΝΒΑ; (poll)

Αντωνία Σπανού
Νετς: Μόνο με την επίθεση μπορείς να πάρεις τίτλο στο ΝΒΑ; (poll)

bet365

Οι Νετς έχουν μαζέψει πολύ ταλέντο, είναι φαβορί για τον τίτλο, αλλά μόνο με την επίθεση μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα;

Οι Ουίζαρντς, μια από τις χειρότερες ομάδες στο φετινό ΝΒΑ, κατάφερε και πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στους Νετς με σκορ 149-146. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό καμία από τις δύο ομάδες, δεν έπαιξε άμυνα, δεν προσπάθησε και στο τέλος ο πιο εύστοχος κέρδισε.

Και μπορεί τους «Μάγους» να μην τους νοιάζει και ιδιαίτερα, αφού αυτή την στιγμή είναι στο πάτο της βαθμολογίας, οι Νετς όμως έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα και η κουβέντα όσα περνάει ο καιρός θα αποκτά περισσότερο βάθος. Πήραν τον Χάρντεν, έναν από τους καλύτερους σκόρερ της λίγκας, είχαν Ίρβινγκ και Ντουράντ και τα δεδομένα είναι απλά. Μπορούν μπροστά να βάλουν όσους φάνε, έχουν απίστευτο επιθετικό ταλέντο, αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα.

Έχουν 122,6 πόντους μέσο όρο στην επίθεση, που είναι ρεκόρ στην λίγκα και θα μπορούσε να είναι και όλων των εποχών. Αλλά δέχονται και 119,9 στην άμυνα, το οποίο είναι και πάλι το χειρότερο στην λίγκα και θα μπορούσε να είναι και το χειρότερο όλων των εποχών. Επίσης έχει επιτρέψει ήδη σε 3 παιχνίδια 140 πόντους αυτή την σεζόν, ισοφαρίζοντας τις περισσότερες φορές σε μια σεζόν.

The Brooklyn Nets’ scoring output over their past 8 games: 125 pts 135 pts 113 pts 128 pts 98 pts 132 pts 147 pts 146 pts But they've also given up 140+ points 3 times already!

Δημοσιεύτηκε από Basketball Forever στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

Είναι πρώτοι στην επίθεση και μπορούν να γράψουν ιστορία, ενώ είναι η χειρότερη άμυνα και πάλι μπορούν να γράψουν ιστορία. Και όλα αυτά είναι πολύ καλά για μια ομάδα δίχως στόχους η οποία θα παρουσιαστεί ως μια έκπληξη στο ΝΒΑ. Αλλά για μια ομάδα που έχεις ως ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κανονική διάρκεια είναι σίγουρα πάντα λίγο πιο εύκολη, αλλά στα playoffs το καλάθι πάντα μικραίνει.

Εκεί η άμυνα κάνει την διαφορά και αν οι Νετς δεν μάθουν να προσπαθούν και στις δύο άκρες του παρκέ, θα έχουν θέμα. Οι Λέικερς ακολούθησαν ακριβώς αυτό το μοντέλο και κέρδισαν τον τίτλο την περασμένη σεζόν και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν ξανά. Αν θέλουν οι Νετς να είναι στο επίπεδο των κορυφαίων. Είναι προφανές ότι έχουν τρία υπερόπλα στο ρόστερ τους, αλλά κάποιος πρέπει να τους πείσει να προσπαθήσουν στην άμυνα. Ο Νας δεν γίνεται να μην βλέπει τι συμβαίνει, αλλά δεν είναι εύκολο να μάθει ο Χάρντεν ότι πρέπει να προσπαθεί περισσότερο στην άμυνα του.

Οι Ρόκετς από τότε που έφυγε έχουν αλλάξει επίπεδο στην άμυνα τους, η αξιολόγηση τους είναι εκπληκτική και έχουν κάνει άλματα, αφού προσπαθούν. Οι Νετς από την άλλη, θα έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, αν δεν αλλάξουν.

«Δεν μπορείς να επιτρέπεις 149 πόντους», σχολίασε ο Νας. «Αν είμαστε τόσο κακοί αμυντικά, δεν μπορούμε να κοιτάμε ένα χαμένο λέι απ ή ένα λάθος, δεν έπρεπε να είμαστε σε αυτή την θέση. Είχαμε το προβάδισμα και τους αφήσαμε να φτιάξουν την αυτοπεποίθηση τους».

Ο προπονητής των Νετς έχει δίκιο, αλλά δεν είναι εύκολο να μάθει παίκτες από την αρχή να παίζουν άμυνα. Το Μπρούκλιν ψάχνει ισορροπία και θα πρέπει να την βρει σύντομα, αφού η απογοήτευση θα είναι μεγάλη στο τέλος. Γίνεται όμως να... μάθουν οι σταρ του, νέα κόλπα;

Loading...
 

NBA Τελευταία Νέα