Όταν ο Στιβ Νας έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ! (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Στιβ Νας έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ! (vid)

bet365

Τι δουλειά έχει ένας Καναδός στο ΝΒΑ; Αν η απάντηση έπρεπε να δοθεί άμεσα, τότε ο Στιβ Νας θα περνούσε απαρατήρητος. Σαν σήμερα ο Καναδός φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα των Φίνιξ Σανς και δεν (μας) καταπλήσσει.

Πέρασαν κιόλας 24 χρόνια. Κανείς δεν θα περίμενε πως εκείνος ο μικροκαμωμένος Καναδός γκαρντ που αγωνίστηκε για μόλις 5 λεπτά στην ήττα των Φίνιξ Σανς από τους Λος Άντζελες Λέικερς (96-82) θα έφτανε μέχρι το Hall of Fame! Ο Στιβ Νας έκανε την πρώτη εμφάνισή του στα παρκέ του ΝΒΑ, έχοντας μόλις 5 λεπτά συμμετοχής, μία άστοχη προσπάθεια για τρεις πόντους και όλα τα άλλα στο απόλυτο... μηδέν!

Από τότε, ο Καναδός, νέος προπονητής των Μπρούκλιν Νετς, άλλαξε φανέλα τέσσερις φορές. Από το Φίνιξ στο Ντάλας και από εκεί ξανά στους Σανς. Απέμειναν δύο σεζόν με τους Λέικερς για το φινάλε. Και μετά το μπασκετικό... πάνθεον.

Μαζί με τον Λάρι Μπερντ, είναι οι δύο αθλητές που έχουν τέσσερις σεζόν με ποσοστό ευστοχίας 50% (δίποντα), 40% (τρίποντα), 90% (βολές). Μόνο που ο Μπερντ το έκανε δύο φορές στην καριέρα του.

 

NBA Τελευταία Νέα