Όταν η Οκλαχόμα έστελνε τον Χάρντεν στο Χιούστον! (vid)

Gazzetta team
Όταν η Οκλαχόμα έστελνε τον Χάρντεν στο Χιούστον! (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια άλλαξε η μοίρα της ομάδας που ονομάζεται Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Και αυτή των Χιούστον Ρόκερς. Η ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν!

Κύλησαν κιόλας οκτώ χρόνια. Η στιγμή ήταν περίεργη. Η Οκλαχόμα αποφάσισε να προχωρήσει στην ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν στους Χιούστον Ρόκετς, αφού δεν είχε το απαραίτητο salary cap για να τον κρατήσει, μαζί με τους Ντουράντ και Ουέστμπρουκ, στην ομάδα.

Τότε ακούστηκε εκείνο το «τι θα γινόταν αν;». Αν ο Τζέιμς Χάρντεν έμενε στην Οκλαχόμα, θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα; Το είχε χάσει στις λεπτομέρειες. Στους τελικούς του 2012, απέναντι στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Μαϊάμι Χιτ. Και μετά το... καλούπι, έσπασε για πάντα.

Ο Χάρντεν αποχώρησε για άλλα μέρη, κάτι που σταδιακά έκαναν τόσο ο Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ), όσο και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (επίσης στο Χιούστον για να βρεθεί ξανά με τον Χάρντεν).

Για να γίνει η ανταλλαγή, χρειάστηκε να αλλάξουν φανέλα αρκετοί παίκτες. Οι Θάντερ έλαβαν τους Κέβιν Μάρτιν, Τζέρεμι Λαμπ και μελλοντικά πικς, τα οποία... εξαργυρώθηκαν με την απόκτηση των Στίβεν Άνταμς, Άλεξ Αμπρίνες και Μιτς ΜακΓκάρι.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σούτινγκ γκαρντ στο ΝΒΑ, με συμβόλαιο 38.2 εκατομμυρίων δολαρίων!

 

NBA Τελευταία Νέα