Ουτζίρι: «Με θεωρούν ανάξιο είναι επειδή είμαι μαύρος!»

Ουτζίρι: «Με θεωρούν ανάξιο είναι επειδή είμαι μαύρος!»

Gazzetta team
Ουτζίρι: «Με θεωρούν ανάξιο είναι επειδή είμαι μαύρος!»

bet365

Ο πρόεδρος των Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι αναφέρθηκε στο επίμαχο video που είδε το φως της δημοσιότητα και δείχνει τον αστυνομικό να τον σπρώχνει ενώ προσπαθούσε να του δείξει τη διαπίστευση του!

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας εκθέτει τους αστυνομικούς που ήταν στον έκτο τελικό Ουόριορς - Ράπτορς, όπου και στέφθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα του Τορόντο το 2019.

Τότε, ο Μασάι Ουτζίρι είχε θερμό επεισόδιο με τον αστυνομικό, Άλαν Στρίκλαντ, και όπως διακρίνεται στο βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του, ήταν εκείνος που έσπρωξε πρώτος, και μάλιστα δύο φορές, τον πρόεδρο των Ράπτορς, τη στιγμή που εκείνος προσπαθούσε να του δείξει την διαπίστευσή του, για να περάσει στο παρκέ και να πανηγυρίσει με την ομάδα του!

Ο ίδιος ανέφερε επί του θέματος:

«Η οικογένεια μου κι εγώ είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι έδειξαν εξαρχής το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό τους για το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το συγκεκριμένο βίντεο, λοιπόν δείχνει πόσο βάναυσα μου συμπεριφέρθηκε ένας αστυνομικός υπάλληλος πέρσι, ενώ η ομάδα μου είχε κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα! Ήταν μια συναρπαστική στιγμή για τον οργανισμό, τους παίκτες μας, την πόλη, τη χώρα και για εμένα προσωπικά. Δυστυχώς, εκείνη τη στιγμή μου υπενθύμισαν ότι παρά τη σκληρή δουλειά και την επιτυχία, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θεωρητικά μας προστατεύουν που πάντα θα με βλέπουν σαν κάτι ανάξιο. Και υπάρχει μόνο ένας απαράδεκτος λόγος που το βλέπουν έτσι, επειδή είμαι μαύρος! Αυτό που με έχει στεναχωρήσει περισσότερο είναι ότι η αιτία που δέχομαι αυτή την αδικία είναι λόγω της επιτυχίας μου. Επειδή είμαι πρόεδρος ομάδας ΝΒΑ, επειδή έχω παλέψει για την αδικία. Για αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να απαιτούμε δικαιοσύνη»!

 

NBA Τελευταία Νέα