Ο Τζάκσον υπερασπίστηκε αντισιμητικά σχόλια, ξεσήκωσε θύελλα και προσπαθεί να ανασκευάσει (vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Τζάκσον υπερασπίστηκε αντισιμητικά σχόλια, ξεσήκωσε θύελλα και προσπαθεί να ανασκευάσει (vid)

bet365

Ο Στίβεν Τζάκσον πήγε από το ζενίθ στο ναδίρ, αφού από την θετική στάση με τον Τζορτζ Φλόιντ, υπερασπίστηκε τον ΝτεΣον Τζάκσον και τα αντισημιτικά του σχόλια και πλέον προσπαθεί να ανασκευάσει.

Χαμός γίνεται με τον Στίβεν Τζάκσον, αφού ο πρώην ΝΒΑer δέχεται σκληρή κριτική για τον τρόπο που πήγε να υπερασπιστεί τον ΝτεΣον Τζάκσον, τον παίκτη NFL που έκανε αντισημιτικά σχόλια κάνοντας αναφορά ακόμα και στον Χίτλερ και δέχτηκε τεράστια κριτική γι' αυτά. Ο παίκτης τιμωρήθηκε από την ομάδα του και απολογήθηκε δηλώνοντας μετανιωμένος. Ο Τζάκσον σχολίασε πως λέει την αλήθεια και κάπου εκεί η... κάμερα γύρισε πάνω του.

Μετά όλα τα θετικά που είχε ακούσει για την στάση του στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που ήταν και φίλος του, πλέον άπαντες τον έχουν «στήσει στον τοίχο» και τον κρίνουν πολύ αυστηρά. Ο Τζάκσον βγήκε στο CNN για να ανασκευάσει τονίζοντας ότι χρησιμοποίησε «λάθος λέξεις».

«Δεν μπορώ να αλλάξω τα λόγια μου. Αλλά τίποτα απ' ότι είπα δεν υποστηρίζει τίποτα από αυτά. Τίποτα απ' ότι είπα δεν σημαίνει ότι μισώ κάποιον. Ίσως να μπορούσα να είμαι πιο ξεκάθαρος σε τι ήταν σωστός ο ΝτεΣον, αλλά δεν ένιωσα την ανάγκη να μπω σε κουβέντα για το τι είπαμε οι δυο μας. Θα μπορούσα να αλλάξω αυτά τα λόγια, αλλά όσοι με ξέρουν, οι Εβραίοι φίλοι μου που μίλησα σήμερα, ξέρουν ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ήταν να υπερασπιστώ τον Χίτλερ. Μίλησα για όσα ακριβώς συμφωνώ με εκείνον. Μπορούν να το αλλάξουν όσο θέλουν, αλλά μόνο αυτό είπα. Δεν μισώ κανέναν».

Η κριτική που δέχτηκε ο Τζάκσον είναι τεράστια, πολλοί είπαν ότι δεν θα έπρεπε να μιλά για πράγματα που ίσως δεν γνωρίζει και πλέον είναι σε θέση άμυνας για όλα τα πυρά που δέχεται.

«Είμαι εδώ να μάχομαι για δικαιοσύνη και ισότητα. Μιλούσα για ισότητα και πως ο Κούπερ (άλλος παίκτης του NFL) και ο ΝτεΣον δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Κανείς δεν με άκουσε να λέω ότι μισώ τους Εβραίους. Κανείς δεν άκουσε να λέω ότι στηρίζω τον Χίτλερ. Δεν μισώ κανέναν. Στέκομαι σίπλα σε όλους. Και θα συνεχίσω να το κάνω. Τέλος».

 

NBA Τελευταία Νέα