Μπάτλερ: «Ένας εξάχρονος με είπε "νέγρο"...»

Μπάτλερ: «Ένας εξάχρονος με είπε "νέγρο"...»

Gazzetta team
Μπάτλερ: «Ένας εξάχρονος με είπε "νέγρο"...»

bet365

Ο Τζίμι Μπάτλερ μίλησε για ένα περιστατικό που έζησε, όταν ήταν 16 ετών και περπατούσε στο δρόμο με τον αδερφό του.

Όλο και περισσότεροι ΝΒΑer προσπαθούν να δώσουν το παράδειγμα, μέσα από τη «δύναμη» που τους δίνεται, και να αλλάξουν τον κόσμο, δείχνοντας ειδικά στις νεότερες γενιές τη σημασία της ισότητας.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο «ESPN» και μίλησε για ένα προσωπικό περιστατικό, που συνέβη πριν από κάποια χρόνια.

«Ένας λευκός και ο γιος του, που δεν ήταν πάνω από 6 ετών, περπατούσαν στο δρόμο και περνούσαν δίπλα από μένα και τον αδερφό μου. Τότε ακούσαμε το παιδί να γυρίζει και να λέει "Μπαμπά, αυτοί είναι οι νέγροι που μας λες!"», είπε ο 30χρονος φόργουορντ των Χιτ, τονίζοντας πως όλη την ευθύνη είχε ο πατέρας του παιδιού.

«Το παιδάκι αυτό δεν έφταιγε σε τίποτα, γιατί δεν γνώριζε. Η αρχική μου αντίδραση ήταν να γυρίσω και να κοιτάξω τον πατέρα του. Με φοβήθηκε...

Το πρώτο πράγμα που μού ήρθε στο μυαλό ήταν ότι θα έπρεπε να είχε διδάξει κάποια πράγματα στον γιο του. Το παιδί δεν γνωρίζει. Εγώ πρέπει να διδάξω στην κόρη μου ότι δεν βάζουμε το χέρι στον φούρνο όταν είναι αναμμένος. Κι αυτός επέλεξε να διδάξει στον γιο του το μίσος», είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν περίπλοκο αυτό, γιατί ήμουν μόλις 16 ετών. Όλοι μαθαίνουν το μισός και αυτό πονάει πολύ. Ξέρεις τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. Αυτός ο πατέρας έμαθε το μισός στο παιδί του σε τόσο νεαρή ηλικία, που δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό, εκτός από το "λάθος". Είναι τρελό, αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Αλλά τώρα είναι η ώρα για να αλλάξει».

 

NBA Τελευταία Νέα