To ιστορικό alley-oop κάρφωμα του Σακίλ και ο... χαρακτηριστικός πανηγυρισμός! (vid)

To ιστορικό alley-oop κάρφωμα του Σακίλ και ο... χαρακτηριστικός πανηγυρισμός! (vid)

To ιστορικό alley-oop κάρφωμα του Σακίλ και ο... χαρακτηριστικός πανηγυρισμός! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια έμελλε να περάσει στην ιστορία ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς του Σακίλ Ο' Νιλ, ο οποίος έγινε και σήμα τηλεοπτικών εκπομπών στο ΝΒΑ!

Συγκεκριμένα ήταν 4 Ιουνίου 2000 και δη ο 7ος τελικός της Δυτικής Περιφέρειας μεταξύ Λέικερς και Μπλέιζερς στο «STAPLES Center» του Λος Άντζελες. Ο νικητής θα έπαιρνε αυτομάτως και το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ!

Οι Λέικερς έδειξαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο του Μάικ Ντανλίβι, το οποίο είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τη Γιούτα Τζαζ.Και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήθελε και... πολύ για να «πετάξει» εκτός και τους Λέικερς.

Όμως το δίδυμο των Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο' Νιλ είχε αντίθετη άποψη! Μάλιστα ήταν εκείνοι που έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις στην ιστορία του ΝΒΑ. Με το σκορ στο 83-79 υπέρ των Λέικερς και 40'' για το τέλος του αγώνα, ο Κόμπι «ύψωσε» την κατάλληλη στιγμή στον «Σακ» ο οποίος του είχε κάνει... νόημα να «σερβίρει» το alley oop κάρφωμα.

Στη συνέχεια το πανηγύρισε με έναν ξεχωριστό τρόπο και ο οποίος έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν σε πολλές εκπομπές για το ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια. Οι Λέικερς είχαν νικήσει με 89-84 (Κόμπι 25, Ο' Νιλ 18 - Ουάλας 30, Σμιθ 18) και είχαν ανοίξει τον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς.

Δείτε και θυμηθείτε τι είχε γίνει πριν από 20 χρόνια

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα