Τζαμπάρ: «Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα»

Gazzetta team
Τζαμπάρ: «Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα»

bet365

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ υπενθύμισε πως οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και εξήγησε πως το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν και να αναπνεύσουν.

Ο Τζαμπάρ συνεχίζει να έχει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, παίρνοντας κατά καιρούς θέση σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά σχολίασε τις μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη:

«Πράγματι, οι διαδηλώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων. Δεν θα ήθελα να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών ή κτίρια να παίρνουν φωτιά. Αλλά, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά στους «Los Angeles Times».

Πρόσθεσε, δε πως: «Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα. Είναι αόρατος, ακόμη κι όταν τον αναπνέεις, μέχρι να μπει ο ήλιος… Τότε, τον βλέπεις παντού. Αυτό που πρέπει να δούμε όταν παρακολουθούμε μαύρους διαδηλωτές ή ανθρώπους που λόγω κορονοϊού έχουν φτάσει στα άκρα τους, είναι ότι δεν το κάνουν γιατί θέλουν περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν. Να αναπνεύσουν».

 

NBA Τελευταία Νέα