Γκομπέρ - Μίτσελ «σφάζονται» και αυτά είναι τα πακέτα που θα έδιναν λύση στην Γιούτα! (pics)

Γκομπέρ - Μίτσελ «σφάζονται» και αυτά είναι τα πακέτα που θα έδιναν λύση στην Γιούτα! (pics)

Αντωνία Σπανού
Γκομπέρ - Μίτσελ «σφάζονται» και αυτά είναι τα πακέτα που θα έδιναν λύση στην Γιούτα! (pics)

bet365

Ρούντι Γκομπέρ και Ντόνοβαν Μίτσελ δύσκολα θα φτιάξουν τις σχέσεις τους και ήδη στο ΝΒΑ άνοιξαν οι κουβέντες για τα πακέτο που θα μπορούσε να δώσει την λύση.

Virtual Sports* στο επίκεντρο του καζίνο. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Δύσκολα τα πράγματα για τους Τζαζ που από το πουθενά έχουν βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος και πρέπει άμεσα να βρουν λύσεις, σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το... πουθενά.

Ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο ΝΒΑ και κόλλησε και τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο Γκομπέρ έκανε πλάκα με τον ιό, ήταν ανεύθυνος απέναντι σε όλους και τελικά ήταν εκείνος που κόλλησε και κόλλησε και τον Μίτσελ.

Η ανευθυνότητα του έκανε τους συμπαίκτες του έξαλλους, με τον Μίτσελ, τώρα που είναι και οι δύο υγιείς, να μην θέλει ακόμα να φτιάξουν τις σχέσεις τους.

Αυτό δημιουργεί αυτόματα πρόβλημα και στην ομάδα τους, αφού το δίδυμο αυτό είναι το... δυνατό χαρτί των Τζαζ. Αν οι δυο τους δεν μπορούν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους υπάρχει θέμα και πρέπει να λυθεί.

Είτε ο Γκομπέρ, είτε ο Μίτσελ θα πρέπει να βγουν στην αγορά και όλα δείχνουν ότι αυτός που θα βγει θα είναι ο Γκομπέρ, καθώς τα στοιχεία του συμβολαίου του «βολεύουν» πιο πολύ. Είναι 27 χρονών και το συμβόλαιο του λήγει το 2021, με τους Τζαζ να γλιτώνουν το max συμβόλαιο του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μίτσελ, αλλά επειδή είναι πιο μικρός και με λιγότερα χρόνια εμπειρίας θα πάρει μικρότερο μερίδιο από το salary cap της ομάδας.

Αυτή την στιγμή φαντάζει πιο εύκολο να κρατήσουν οι Τζαζ τον Μίτσελ και να χτίσουν γύρω του, αλλά και ο Γκομπέρ έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ αποτελεσματικό ψηλό και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας.

Το Bleacher Report δημιουργεί θεωρητικά πακέτα ανταλλαγών που θα έδιναν έναν από τους δύο και θα μπορούσαν να δώσουν την λύση.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΣ

  • Η ανταλλαγή: Τον Ρούντι Γκομπέρ για τους Ρόμπινσον, Πόρτις, Μπούλοκ και ένα πικ πρώτου γύρου για το 2020.

Οι Νικς σίγουρα χρειάζονται αλλαγές και ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες ότι θέλουν να κάνουν δικό τους τον Κρις Πολ το φετινό καλοκαίρι.

Ακόμα και αν ακούγεται απίστευτο η ομάδα της Νέας Υόρκης μπορεί να κάνει δικό της τον CP3 και να φέρει και έναν καλό ψηλό, όπως είναι ο Γάλλος.

Ο Πολ έχει δείξει τι μπορεί να κάνει με έναν αθλητικό ψηλό, όταν το έκανε με τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν στους Κλίπερς.

Ακόμα και χωρίς τον Πολ πάντως ο Γκομπέρ θα έδινε νέα πνοή στην Νέα Υόρκη, έστω και με την απώλεια του Ρόμπινσον, που φαίνεται πως για να γίνει θα είναι δύσκολη, αλλά στο τέλος η Νέα Υόρκη θέλει αποτελέσματα πιο άμεσα και ίσως να έπρεπε να μην περιμένει για να δει την εξέλιξη του και να πάει σε μια πιο έτοιμη λύση.

Πόρτις και Μπούλοκ θα δυσκολευτούν να βρουν ρόλο στους Τζαζ, ενώ το φετινό ντραφτ πικ είναι στον... αέρα, όπως και όλοι η σεζόν.

Εύλογα κάποιος θα σκεφτεί ότι αυτά που δίνονται είναι... λίγα για έναν παίκτη όπως ο Γκομπέρ, αλλά η συνθήκη του συμβολαίου του κάνει την απόφαση πιο... λογική, ενώ σίγουρα από το παραπάνω χαμένη θα βγει η Γιούτα.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΝΤΕΡ

  • Η ανταλλαγή: Μίτσελ και Κόνλεϊ και ένα πικ πρώτου γύρου για το 2020, για τον Κρις Πολ και τον Γκίλτζεους Αλεξάντερ.

Στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι ο Κρις Πολ θα πιάσει στους Θάντερ. Αλλά τα κατάφερε και λάμπει στην Οκλαχόμα και η αξία του έχει ανέβει.

Από την άλλη έχουμε την εξέλιξη του Μίτσελ, που δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο κάποιοι την περίμεναν, αλλά στο τέλος της ημέρα έχει δυνατότητες να γίνει σταρ και να έχει μεγάλη καριέρα.

Το συμβόλαιο του Κόνλεϊ λήγει το 2020/21 (έχει player option) και σίγουρα μπορεί να δουν τον Ντόνοβαν Μίτσελ ως το Νο.1 της ομάδας πλέον, ενώ και οι Τζαζ θα πάρουν έναν παίκτη που απέδειξε ότι δεν έχει ξοφλήσει και φυσικά τον Γκίλτζεους Αλεξάντερ που θα ταιριάξει τέλεια.

Ο νεαρός γκαρντ ειναι ψηλότερος από τον Μίτσελ, ενώ είναι καλύτερος two way player, βοηθώντας περισσότερο και στην άμυνα.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

  • Η ανταλλαγή: O Ρούντι Γκομπέρ για τους Πάουελ, Χάρνταγουεϊ Τζ., ένα πικ δεύτερου γύρου το 2020 (τα αγαπημένα των Ουόριορς και Χιούστον) και ένα first pick για το 2025.

Αυτή η κίνηση θα έχει νόημα μόνο αν οι Τζαζ πιεστούν να δώσουν τον Γκομπέρ. Και τα δύο τα ανταλλάγματα είναι στα 28 τους και οι Μάβερικς δεν μπορούν να δώσουν πικ πρώτου γύρου μέχρι το 2025.

Οι δύο παίκτες δεν είναι καλύτεροι από τον Γκομπέρ και αμυντικά η Γιούτα χάνει πάρα πολλά, ενώ το πικ του 2025 είναι πολύ μακριά για να ξέρει κάποιος την αξία του. Ενώ, και για τους Μάβερικς θα ήταν άσκοπο να αδειάσουν όλον τον χώρο τους για το συμβόλαιο του Γκομπέρ, αλλά ένας συνδυασμός του Γάλλου με τον Πορζίνγκις θα έκανε ενδιαφέρουσα την ρακέτα τους.

Πάντως, μια ευρωπαϊκή συνύπαρξη τελικά θα ανέβαζε σίγουρα επίπεδο τους Μάβερικς.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΓΚΕΤΣ

  • Η ανταλλαγή: Τον Μίτσελ για τον Πόρτερ Τζ., ένα πικ πρώτου γύρου για το 2020 και ένα πικ πρώτου γύρου για το 2022.

Η ανταλλαγή αυτή σίγουρα ακούγεται περίεργη για τους Τζαζ. Να δώσουν έναν πρωταγωνιστή για έναν παίκτη που δεν έχει προλάβει να δείξει τίποτα. Αλλά ο Πόρτερ έχει σίγουρα προοπτική. Ένα 4άρι που μπορεί να εκμεταλλευτεί τους χώρους και να φτιάξει παιχνίδι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό ταίρι με τον Γκομπέρ στο 5.

Θα ήταν ρίσκο μια τέτοια επιλογή, αλλά που θα μπορούσε να φέρει κέρδος στην Γιούτα. Και οι Νάγκετς αμέσως θα είχαν τα προβλήματα που είχαν οι Τζαζ. Με τον Μάρεϊ και τον Μίτσελ, αμυντικά θα ήταν ευάλωτοι και χωρίς τον Γκομπέρ πίσω, αλλά με τον Γιόκιτς αυτό θα... έβγαζε μάτια.

Από την άλλη κερδίζουν σίγουρα επιθετικά. Με τον Γιόκιτς, τον Μάρεϊ και τον Μίτσελ επιθετικά θα τρέλαιναν τις αντίπαλες άμυνες.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΣ

  • Η ανταλλαγή: Γκομπέρ και Εντ Ντέιβις για Ότο Πόρτερ Τζ., Μάρκανεν, Χάτσισον και ένα πικ πρώτου γύρου για το 2020.

O Αρτούρας Καρνισόβας είναι ο νέος αντιπρόεδρος των Μπουλς, οι οποίοι μπαίνουν σε μια νέα εποχή.

Με τον Μάρκανεν να κάνει δηλώσεις ότι θέλει να δει αλλαγές στο Σικάγο, αλλιώς θα ήθελε να φύγει, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι τελικά θα μείνει στους «Ταύρους». Με αυτά τα δεδομένα στο Σικάγο ίσως να ήθελαν να δυναμώσουν αμυντικά και αυτό θα γίνει με τον Γκομπέρ, ενώ στον ίδιο ακριβώς τομέα θα χάσει και η Γιούτα.

Η ανταλλαγή Μάρκανεν με Γκομπέρ θα άλλαζε όλη την φιλοσοφία και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά αν μείνει ο Μίτσελ, οι δυο τους ταιριάζουν τέλεια. Με τους Μάρκανεν, Μπογκντάνοβιτς, Ίνγκλις και Πόρτερ να ανοίγουν τον χώρο ο Μίτσελ θα κάνει θαύματα.

Πάντως, η Γιούτα θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει από την επίθεση ότι χάσει από την άμυνα.

 

NBA Τελευταία Νέα