Ράσελ Ουέστμπρουκ: Ό,τι και αν κάνει παραμένει ο... Ουέστμπρουκ! (vid)

Αντωνία Σπανού
Ράσελ Ουέστμπρουκ: Ό,τι και αν κάνει παραμένει ο... Ουέστμπρουκ! (vid)

bet365

Ο Μοράντ σχολίασε ότι η λίγκα και ο κόσμος συστηματικά υποτιμούν τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης των Ρόκετς, ό,τι και να κάνει, δεν λέει με τίποτα να μπει στις καρδιές των μπασκετικών οπαδών.

Build A Bet στο Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σ.. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

«Ακόμα νιώθω ότι δεν τον σέβονται. Οι άνθρωποι παίρνουν το παιχνίδι του για δεδομένο. Έχει κατά μέσο όρο triple double τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι βλέπουν τι κάνει φέτος, αλλά είναι το ίδιο. Λατρεύω που απλά βγαίνει έξω και κάνει το παιχνίδι του και κοιτάει την δουλειά του και δεν ανησυχεί γι' αυτό».

Αυτά ήταν τα λόγια του Τζα Μοράντ, που για ακόμα μια φορά έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που συζητιέται χρόνια στο ΝΒΑ. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ κάνει μεγάλα πράγματα μέσα στο παρκέ, αλλά δεν μπορεί να μπει στις μπασκετικές καρδιές και να πάρει τα credits που του αξίζουν και αυτό πάντα είναι ένα ερώτημα που δημιουργείται. Τι κάνει λάθος ο Ράσελ;

Η απάντηση που ήρθε από τον παίκτη των Ρόκετς ήταν... αναμενόμενη και δεν εξέπληξε κανέναν, αλλά έτσι κι αλλιώς βιώνουμε ακόμα μια σεζόν με τον Ουέστμπρουκ να κάνει μεγάλα πράγματα και να μην έχει την προβολή που αξίζει. «Δεν νοιάζομαι για το τι πιστεύουν οι άλλοι για το παιχνίδι μου. Εκτιμώ παίκτες όπως ο Μοράντ και άλλοι, αλλά όσο είμαι ΟΚ και ικανοποιημένος με ότι κάνω, θα συνεχίσω να κόβω τους κ@λους των άλλων».

Δεν είναι καινούργιο ότι ο Ουέστμπρουκ είναι ένας παίκτης πολύ «πιστός» στο παιχνίδι. Δουλεύει σκληρά, παίρνει αυτά που πιστεύει ότι του αναλογούν στο παρκέ και συνήθως κρίνεται πολύ αυστηρά. Η καριέρα του χαρακτηρίζεται από μεγάλους μέσους όρους και triple doubles, μεγάλες εμφανίσεις, αλλά και... ατομισμό, ενώ δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει σε κάτι σπουδαίο την ομάδα του.

Η Οκλαχόμα βίωσε πολλές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, παίκτες ηγέτες πήγαν και έφυγαν και ο Ράσελ έμεινε να παίζει για όλους και στο τέλος να κρίνεται αυστηρά γι' αυτό. Τα μεγάλα του νούμερα και αρκετά περιστατικά με συμπαίκτες του να κάνουν χώρο για να κάνει... τριπλούς τους αριθμούς του, τον έφεραν στο επίκεντρο της κριτικής, ενώ η αποχή από κάποια σπουδαία επιτυχία βοηθάει στο να συνεχίσει να κρίνεται αυστηρά.

Πλέον, είναι σε ένα νέο περιβάλλον όπου δεν είναι ο μοναδικός ηγέτης, ανταποκρίνεται άριστα, συνεχίζει να κάνει σπουδαία πράγματα στο παρκέ και η συζήτηση για το αν είναι υποτιμημένος άνοιξε για ακόμα μια φορά. Το small ball των Ρόκετς του έχει δώσει νέα πνοή, ακόμα και στην κρίση του Χάρντεν εκείνος παραμένει σταθερά καλός, αλλά η γνώμη που έχει σχηματίσει το μπασκετικό κοινό για εκείνον δύσκολα φαίνεται να αλλάζει. O «Μούσιας» μπορεί να είναι ο ηγέτης στο Χιούστον, αλλά φέτος τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για εκείνον. Δεν είναι σταθερά καλός και εκείνος που βγαίνει μπροστά είναι ο Ράσελ. Δεν φοβάται να είναι ηγέτης, άλλωστε είναι ο ρόλος που έχει μάθει να έχει και παρόλο που στους Ρόκετς ήρθε για να συμπληρώσει τον Χάρντεν, στα... δύσκολα βγαίνει μπροστά, προσαρμόζεται και κρατάει την ομάδα του.

Ο Ουέστμπρουκ έχει συγκεκριμένη ρουτίνα μέσα στο παρκέ. Κάνει ντράιβ, κάνει σουτ από μέση απόσταση, καρφώνει και εκτελεί βολές. Ξανά και ξανά. Δεν σουτάρει από το κέντρο, δεν κάνει τρελά σουτ. Του... καθαρίζουν τον δρόμο και φεύγει τρέχοντας για τα αποδυτήρια.

«Κάθε μέρα δουλεύει στα ίδια πράγματα. Δουλεύει σε όσα κάνει στα παιχνίδια. Τίποτα παραπάνω. Ό,τι βλέπει το κοινό είναι όλα όσα δουλεύει. Είναι έξυπνο αυτό που κάνει», σχολίασε μετά το παιχνίδι με τους Νικς ένας εκ των προπονητών των Ρόκετς, ο Τζον Λούκας.

Ο Ουέστμπρουκ πάντα έκανε πράγματα καλά, άλλωστε έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του MVP το 2017, ενώ τα νούμερα του ήταν εντυπωσιακότατα. Πλέον, όμως παίζει το καλύτερο του μπάσκετ. Τα κενά που δημιουργούνται με την απουσία ψηλού του δίνουν χώρο δράσης και είναι πιο αποτελεσματικός από ποτέ. Κάνει καλύτερες επιλογές και είναι ελεύθερος να δείξει ποιος είναι. Είναι ο καλύτερος που υπάρχει κοντά στο στεφάνι, έχει απίστευτο πρώτο βήμα και άλμα και δύσκολα τα ατομικά του χαρακτηριστικά τα βρίσκεις σε άλλο παίκτη στην λίγκα.

Άλλωστε το είπε και ο Ντ' Αντόνι: «Ας τον αφήσουμε να είναι ο εαυτός του. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να είναι καλός».

«Κάνω ότι έκανα φίλε. Βγαίνω έξω και είμαι ανταγωνιστικός. Αυτό. Προφανώς έχω πολλούς σουτέρ γύρω μου. Δημιουργούνται ευκαιρίες, που μου επιτρέπουν να φτάσω μέχρι μέσα». Τον Φεβρουάριο ο Ουέστμπρουκ είχε κατά μέσο όρο 33.4 πόντους με 54.9% στα σουτ και 40% στα τρίποντα, έχοντας και 7.3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ενώ έχει και 1.8 κλεψίματα, με τους Ρόκετς να έχουν 7-1.

Όπως γράφουν και οι Αμερικάνοι ο Ουέστμπρουκ έχει το καλύτερο ποσοστό της καριέρας του στα σουτ, ενώ δεν κάνει κατάχρηση αφού φαίνεται πως στοχεύει κυρίως να φτάσει μέχρι μέσα με διεισδύσεις, ενώ σε αυτό το γεγονός βοηθάει η νέα πραγματικότητα των Ρόκετς, που παίζουν χωρίς σέντερ.

«Το πως παίζουμε εκμεταλλευόμενοι τα ταλέντα που έχουν οι παίκτες μας μας δίνει το μάξιμουμ από τις ικανότητες του. Είναι πιθανότατα ο καλύτερος στον κόσμο στο πως πάει μέχρι μέσα. Είναι τρομερά θετικό. Έχεις έναν από τους καλύτερους παίκτες τα τελευταία 4 χρόνια. Απλά φύγε από μπροστά του. Αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι. Βλέπει πράγματα. Ξέρει πως θέλει να παίξει. Βλέπει τι μπορεί να κάνει. Απολαμβάνει να είναι αποτελεσματικός. Έχει γίνει καλύτερος.», σχολίασε ο προπονητής των Ρόκετς και εδώ έρχεται και πάλι το... αιώνιο ερώτημα.

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο δεν μπορεί να καταφέρει να μπει στις μπασκετικές καρδιές. Όλοι οι κορυφαίοι έχουν haters, αλλά του Ουέστμπρουκ είναι υπερβολικοί. Δεν ψηφίζεται από τον κόσμο να μπει στο All Star, ακούει τα... πάντα, δεν αποθεώνεται γι' αυτά που κάνει και γενικά δυσκολεύεται να βάλει τον εαυτό του μεταξύ των κορυφαίων.

Αυτά που έχει κάνει και ειδικά που κάνει φέτος σίγουρα κάνουν την κριτική άδικη. Ναι, έχει καταχραστεί πράγματα μέσα στο παρκέ για τα νούμερα του, αλλά το καλοκαίρι πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον του, άφησε την αγάπη και την σιγουριά της Οκλαχόμα για να δοκιμαστεί στην μεγάλη σκηνή δίπλα σε έναν παίκτη που ούτε αυτός είναι από τους... αγαπημένους του κοινού.

Στους Ρόκετς έχει πάει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο το παιχνίδι του, κάνει σπουδαία δουλειά και είναι μάλλον η ώρα να ξανασκεφτούν όσοι τον κρίνουν την άποψη τους για τον Ουέστμπρουκ.

 

NBA Τελευταία Νέα