Αντετοκούνμπο: Το ταξίδι μέχρι τ' άστρα... (pics & vids)

Αντετοκούνμπο: Το ταξίδι μέχρι τ' άστρα... (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Αντετοκούνμπο: Το ταξίδι μέχρι τ' άστρα... (pics & vids)

bet365

O Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ και το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω σε ένα ταξίδι που μπορεί να έχει γίνει πολλές φορές, αλλά αξίζει κάθε μια από αυτές.

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως λέει το ρητό και όσες φορές και να ακούσουμε την ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όλες κάτι θα πάρουμε και κάτι θα μάθουμε από αυτήν. Κάτι θα κερδίσουμε και με κάποιο τρόπο μια κουβέντα από εκείνες που θα επιλέξει να πει θα μπει στο μυαλό μας ή στην καρδιά μας και θα αλλάξει ένα κομμάτι μας.

Από χθες για τον Γιάννη έχουν γραφτεί τα πάντα. Δεν έχει μείνει τίποτα που να μην έχει γραφτεί ή ειπωθεί. Ο Αντετοκούνμπο είναι MVP του ΝΒΑ και αυτό είναι ένα δεδομένο που το ελληνικό μπάσκετ δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Πολλοί είναι οι τεράστιοι παίκτες που έχουν βγει από την ελληνική σχολή, τα κατορθώματα ακόμα παραπάνω, αλλά ο Γιάννης έρχεται να ενισχύσει και να θρέψει το ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς μας που έχουμε και κρατάμε το ελληνικό μπάσκετ και τα παιδιά του. Μόλις στα 24 του ένα παιδί με μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι, έκανε το μακρύ ταξίδι, δούλεψε, μόχθησε, προσπάθησε και πέτυχε αποδεχόμενος αυτή την επιτυχία με δάκρυα στα μάτια.

Δάκρυα που έπεσαν από τα μάτια του και μέσα τους είχαν εμπειρίες και καταστάσεις που ελάχιστοι μπορούν να φανταστούν. Ο σταρ του Μιλγουόκι έχει μοχθήσει για όλα όσα του έρχονται στην ζωή του. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν του χαρίστηκε και όλη η σκληρή δουλειά που έχει κάνει έχει την τύχη εκτός από το παρκέ να φαίνεται και στην εικόνα του.

Τον Γιάννη τον έχουμε... μεγαλώσει μέσα από την εικόνα του. Η ξεχωριστή του ιστορία και το ενδιαφέρον το είχε τραβήξει από τότε που ήταν παιδάκι και οι εικόνες του στον Φιλαθλητικό φαντάζουν πολύ μακρινές, ενώ δεν είναι. Μέσα σε έξι χρόνια στο Μιλγουόκι έχει καταφέρει να μεταμορφωθεί σε έναν πραγματικό MVP και η δουλειά του είναι φανερή σε όλο του το είναι. Από το κορμί του, μέχρι την προσωπικότητα του ενώνονται κομμάτια που τον κάνουν αυτό που είναι και αυτό που είναι είναι κάτι ξεχωριστό.

Το ταξίδι μέσα από τις εικόνες είναι κάτι που πλέον το έχουμε συνηθίσει στο μάτι, αλλά αν κάποιος πάρει λίγο χρόνο παραπάνω θα δει μέσα από τις εικόνες όλα εκείνα όσα έχει πετύχει ο Γιάννης ολομόναχος, δίχως να χρωστά τίποτα και σε κανέναν πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό και την προσωπικότητα του.

Απλά ένα παιδί από τα Σεπόλια, που ήρθε στο Μιλγουόκι και έγινε MVP...

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Η ιστορία από τον Φιλαθλητικό μέχρι το ΝΒΑ είναι πλέον πασίγνωστη. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο ζούσε στα Σεπόλια και Θανάσης και Γιάννης ανδρώθηκαν στην ομάδα με τα... κόκκινα. Εκεί έκαναν τα πρώτα τους βήματα, εκεί έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ και εκεί μέσα... μεγάλωσαν. Φυσικά ο Γιάννης στις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα της ομάδας του Ζωγράφου, όντας παιδάκι ακόμα, δεν θύμιζε σε τίποτα τον All Star παίκτη που απολαμβάνουμε σήμερα στο ΝΒΑ και η εικόνα του είναι εκείνη που έκανε πρώτη τον γύρο του κόσμου.

ROOKIE

Το... ταξίδι στο ΝΒΑ ξεκίνησε με μια γαλανόλευκη στα χέρια και με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο του Γιάννη. Ήταν 28 Απριλίου του 2013 όταν θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο ντραφτ και 2 μήνες, παρά μια ημέρα, μετά ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε το αμερικάνικο «παραμύθι» του. Στο νούμερο 15 ακούγεται το όνομα του Γιάννη και αρχίζει να γράφεται ιστορία. Παιδί ακόμα έφυγε από το σπίτι του, μόνος του, για να μπει σε μια νέα πραγματικότητα, που θα ήταν πολύ διαφορετική. Η εμφάνιση του στις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα των Μπακς είναι εντυπωσιακές, αφού η διαφορά είναι τεράστια.

1o ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το μεγάλο σοκ ήρθε για όλο τον κόσμο μετά το πρώτο καλοκαίρι προπόνησης του Γιάννη. Η σκληρή δουλειά και το project στο οποίο ενέταξαν οι Μπακς τον Αντετοκούνμπο απέδωσε πρώτους καρπούς και είχαν γίνει τα πρώτα βήματα, ώστε να καταφέρει σε έναν κόσμο που το κορμί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη σου μέσα στο παρκέ.

2o ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η αλλαγή πλέον ήταν εμφανής. Ο Γιάννης το καλοκαίρι δούλεψε, προσπάθησε και αυτό γινόταν φανερό με γυμνό μάτι. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τον ίδιο να κρατάει μια μπάλα και να δείχνει τα... χέρια του, έκανε άπαντες να καταλάβουν ότι το project Αντετοκούνμπο είναι κάτι παραπάνω από έναν παίκτη.

3o ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η τέταρτη σεζόν του Γιάννη στο ΝΒΑ και τους Μπακς δεν θα μπορούσε παρά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ο ίδιος ανέλαβε παραπάνω ευθύνες, η ομάδα στηρίχθηκε πάνω του και η αλλαγή στο παρκέ, αλλά και στο κορμί του ήταν εμφανέστατη. Το σώμα του έγινε αντικείμενο μελέτης από το ESPN και ο Γιάννης γινόταν κάθε μέρα και πιο εντυπωσιακός. Οδήγησε την ομάδα του στα playoffs και πλέον τον «κοιτούσαν» με άλλο τρόπο άπαντες σε Αμερική και Ευρώπη.

4ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πλέον γράψει την δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, είναι πλέον ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του και έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων στον «μαγικό» κόσμο. Πλέον, είναι ικανός να τα βάλει με τους καλύτερους της λίγκας και η πρόκληση είναι στα... μέτρα του. «Εκνευρίζει» με την άμυνα και το κορμί του τους κορυφαίους και τα δεδομένα είναι σε άλλη βάση. Την βάση που έθεσε ο ίδιος ο Γιάννης με την δουλειά που έχει ρίξει τα τελευταία χρόνια σε παρκέ και γυμναστήριο.

5ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι του Γιάννη «πήγε» το σώμα του ένα βήμα πιο μακρυά. Η δουλειά που έκανε στο γυμναστήριο ήταν και πάλι εντυπωσιακή και πλέον το σώμα του είχε αλλάξει. Η «Μarca» πήρε αφορμή για να τον ονομάσει το, «πιο τέλειο σώμα του ΝΒΑ» και το γιατί το έκανε αυτό, είναι φανερό. Η εικόνα τους δικαιώνει. Η σεζόν τον βρήκε να είναι και πάλι ο απόλυτος ηγέτης των Μπακς, να πηγαίνει στο δεύτερο All Star Game της καριέρας του και αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται εύκολα στον... μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ... MVP

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας είχε προειδοποιήσει για όσα θα ερχόντουσαν. Η χρονιά με τους Μπακς δεν έμοιαζε με καμία. Τα «Ελάφια» είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, βγήκαν πρώτοι στην Ανατολή και αν δεν έπεφταν στους τρομερούς Καναδούς ίσως να είχαν μια ευκαιρία για τους Τελικούς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον ένας εκ των ηγετών της λίγκας, αρχηγός στο All Star Game και MVP της σεζόν που μας πέρασε στο ΝΒΑ. Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει με τα κατορθώματα του Αντετοκούνμπο. Επόμενος στόχος του Greek Freak δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Ο Έλληνας σταρ είναι ένα από τα πρόσωπα του «μαγικού» κόσμου, έβαλε την ομάδα του σε τροχιά πρωταθλητισμού και πλέον όλα είναι διαφορετικά.

Το μέλλον ανήκει στο Γιάννη και εμείς ανυπομονούμε...

 

NBA Τελευταία Νέα