Το ΝΒΑ... μετακομίζει στη Σερβία!

Κάτια Πετροπούλου
Το ΝΒΑ... μετακομίζει στη Σερβία!

bet365

Το διάσημο καμπ, «Basketball Without Borders», που γίνεται σε συνεργασία του ΝΒΑ με την FIBA και την ομοσπονδία Σερβίας, διεξάγεται αυτό το τριήμερο στο Βελιγράδι (15-18/08).

Το 17ο καμπ θα φιλοξενηθεί στην «Ζarkovo Sports Hall» της πρωτεύουσας της Σερβίας και σε αυτό θα βρεθούν μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, έτοιμα να διδάξουν νέα παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο «Basketball Without Borders» θα πάρουν μέρος πάνω από 63 παιδιά, 17 ετών και κάτω, από 25 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Νεμάνια Μπιέλιτσα (Κινγκς), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Κινγκς), Γκάρι Χάρις (Νάγκετς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς), Φρανκ Καμίνσκι (Χόρνετς), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Κλίπερς), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ), Άνα Ντάμποβιτς (Λος Άντζελες Σπαρκς) και Σόνια Πέτροβιτς (Φοίνιξ Μέρκιουρι) θα προπονήσουν λυκειόπαιδα από όλη την Ευρώπη.

Στο καμπ θα συμμετέχουν και οι Βλάντε Ντίβατς (τζένεραλ μάνατζερ-Κινγκς), Πέτζα Στογιάκοβιτς (ασίσταντ τζένεραλ μάνατζερ-Κινγκς), Γκρεγκ Πόποβιτς (προπονητής-Σπερς), Ποπέι Τζόουνς (βοηθός προπονητή-Πέισερς), Νταν Μπισάτσιο (βοηθός προπονητή-Χιτ), Ντάρκο Ρατζάκοβιτς (βοηθός προπονητή-Θάντερ), Όγκνιεν Στογιάκοβιτς (βοηθός προπονητή-Νάγκετς), Νικ Ου' Ρεν (βοηθός προπονητή-Ουόριορς), Ζακς Βον και Ρουθ Ράιλ (πρώην WNBAers).

Οι Μάριν Σέντλατσεκ (international scout-Σίξερς) και Πάτρικ Χαντ (πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών) θα έχουν την επίβλεψη του καμπ με τον Ντρου Γιόντερ (Ουόριορς) να έχει χρέη γυμναστή.

Το πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς «NBA Cares» συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα και θα βοηθήσει νέους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Nike θα είναι υπεύθυνη για την ένδυση και υπόδηση των συμμετεχόντων και των προπονητών.

Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 55 «Basketball Without Border» σε 34 πόλεις, 27 χωρών.

Στην διοργάνωση αυτή θα βρεθούν και οι δικοί μας Αντετοκούνμπο, Ρογκαβόπουλος, Κλωνάρας και Ζευγαράς.

 

NBA Τελευταία Νέα