Έρικ Σποέλστρα: «Δεν κρίνουμε τον Μπάτλερ, δεν μας κρίνει, γι’ αυτό έχει πετύχει αυτός ο γάμος»

Έρικ Σποέλστρα: «Δεν κρίνουμε τον Μπάτλερ, δεν μας κρίνει, γι’ αυτό έχει πετύχει αυτός ο γάμος»

Newsroom
Έρικ Σποέλστρα: «Δεν κρίνουμε τον Μπάτλερ, δεν μας κρίνει, γι’ αυτό έχει πετύχει αυτός ο γάμος»

bet365

Οι Χιτ διέλυσαν τους Σέλτικς στη Βοστόνη και ο Έρικ Σποέλστρα χαρακτήρισε την πρόκριση στους NBA Finals ως ποιητική δικαιοσύνη.

Οι Χιτ έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της λίγκας που φτάνει στους NBA Finals, ενώ πήρε το Νο.8 της κατάταξης.

To Μαϊάμι φλέρταρε με το απόλυτο κάζο, ήτοι τον αποκλεισμό μετά από το αρχικό 3-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής με τους Σέλτικς όμως επικράτησε στο Game 7 και προκρίθηκε στους Τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τους Νάγκετς.

«Αυτό που έγινε πέρσι ήταν στο μυαλό μας και μας έδωσε έξτρα κίνητρο. Κάποιες φορές πρέπει να υποφέρεις για να κερδίσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε απογοητευτεί, με τόσες αναποδιές που είχαμε φέτος, αλλά δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Είδα την ομάδα μετά το 3-3, όπως την είχα δει μετά την ήττα μας από τους Χοκς στο πρώτο παιχνίδι των play-in» εξήγησε ο Έρικ Σποέλστρα έπειτα από την πρόκριση στους NBA Finals.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε παίκτες που είναι πολύ ανταγωνιστικοί και λατρεύουν τέτοιες προκλήσεις. Είναι ένα ξεχωριστό γκρουπ παικτών και το γεγονός ότι πήραμε την πρόκριση σε αυτή τη δύσκολη έδρα είναι μια… ποιητική δικαιοσύνη. Οι παίκτες μου είναι πολεμιστές, τους ρίχνεις σε οποιοδήποτε γήπεδο και θα παλέψουν, χωρίς να νοιάζονται τι λέγεται έξω από αυτό, χωρίς να ακούνε τις κριτικές. Αυτή είναι η φύση αυτής της ομάδας και γι’ αυτό έχει κερδίσει τον σεβασμό».

Όσον αφορά τον Τζίμι Μπάτλερ, ο προπονητής των Χιτ είπε: «Πρέπει να έχεις έναν παίκτη στον οποίο να μπορείς να βασιστείς την ώρα της αλήθειας. Δεν μπορεί να μετρηθεί το πόση αυτοπεποίθηση μεταδίδει στους υπόλοιπους. Είναι απίστευτο! Είναι ξεχωριστό αυτό που κάνει. Μπορεί να παίξει 48 λεπτά αν χρειαστεί. Μπορεί να γίνει σκληρός, αλλά μπορεί να γίνει και γλυκός για να τονώσει το ηθικό σε έναν παίκτη όταν τον βλέπει σε δύσκολη θέση. Δεν τον κρίνουμε, δεν μας κρίνει, γι’ αυτό έχει πετύχει αυτός ο γάμος».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους Σέλτικς που πάλεψαν όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το comeback από το 0-3. «Βγάζουμε το καπέλο στον οργανισμό των Σέλτικς, είναι πρώτης κλάσης. Έχουμε μεγάλο σεβασμό γι’ αυτούς».

 

NBA Τελευταία Νέα