Κέβον Λούνεϊ: Ο πατέρας και ο αδελφός του τον οδήγησαν στην... απληστία των ριμπάουντ (vids)

Κέβον Λούνεϊ: Ο πατέρας και ο αδελφός του τον οδήγησαν στην... απληστία των ριμπάουντ (vids)

Ο Κέβον Λούνεϊ αρπάζει ακόμα ένα ριμπάουντ στη σειρά Κινγκς - Γουόριορς.

bet365

Ο Κέβον Λούνεϊ έχει τα ριμπάουντ στο... αίμα του. Μία αδερφική «υποχρέωση» και η πατρική συμβουλή έχουν μετατρέψει τον σέντερ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σε μία μηχανή ριμπάουντ. Στη σειρά κόντρα στους Κινγκς, σε επτά ματς, «κατέβασε» 106 «σκουπίδια».

Η φαμίλια Λούνεϊ, κάπου σε μία γειτονιά του Μιλγουόκι, έπαιζε μπάσκετ. Ο μεγάλος αδελφός Κέβιν συνήθιζε να έχει μαζί τον μικρότερο, κατά έξι χρόνια, Κέβον. Μόνο που υπήρχε μία... παγίδα. Ο νόμος του μεγάλου αδελφού.

Ο Κέβον μπορούσε να παίζει μαζί με τον Κέβιν, αλλά θα έπρεπε να παίρνει τα ριμπάουντ και να αφήνει τα σουτ στον αδελφό του. Τα χρόνια πέρασαν.

Και ο νυν σέντερ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ασκεί μία τέχνη που δεν είναι ξεχασμένη. Απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, λίγη τρέλα μέχρι να καταλάβεις την πιθανή πορεία της μπάλας μετά από κάθε σουτ και μπόλικο πείσμα.

Αν ο Στεφ Κάρι είναι ο κύριος λόγος για την πρόκριση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στα ημιτελικά της Δύσης, τότε ο Κέβον Λούνεϊ είναι ο... λόγος που ακολουθεί.

Σε επτά ματς απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς ο βετεράνος, πια, των οκτώ ετών, μάζεψε 106 ριμπάουντ, έχοντας τρία ματς με τουλάχιστον 20 «σκουπίδια».

Τα ριμπάουντ του Λούνεϊ

  • Game 1: 9 ριμπάουντ (7-2)
  • Game 2: 7 ριμπάουντ (6-1)
  • Game 3: 20 ριμπάουντ (11-9)
  • Game 4: 14 ριμπάουντ (12-2)
  • Game 5: 22 ριμπάουντ (15-7)
  • Game 6: 13 ριμπάουντ (7-6)
  • Game 7: 21 ριμπάουντ (11-10)

Δεν είναι μόνο ο Κέβιν Λούνεϊ, αλλά και ο πατριάρχης της οικογένειας, Νταγκ Λούνεϊ. Μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία του Πανεπιστημίου Σράινερ, στο Κέρβιλ του Τέξας, μολονότι φοίτησε εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '80!

Το δόγμα των ριμπάουντ βγήκε πολλές φορές από τα χείλη του. Τόσες, ώστε κάθε φορά που μία κατοχή είναι προς διεκδίκηση, ο Κέβον Λούνεϊ ακούει τα λόγια του πατέρα του στο μυαλό του. Και η κατάληξη είναι γνωστή.

Η πατρική προτροπή στον Λούνεϊ

Μετά από κάθε αγώνα, ο Λούνεϊ θα βρει ένα μήνυμα από τον πατέρα του. «Μου έλεγε πάντα να προσέχω τη θέση μου και να κάνω box out. Μπορεί να έχω 40 πόντους και 10 ασίστ, αλλά να χάσω ένα box out και να τα ακούσω. Θα μου στείλει μήνυμα στο ημίχρονο. Και θα μου γράψει να κάνω box out», είπε στο Andscape ο Λούνεϊ.

Τη φετινή σεζόν στο NBA ο Λούνεϊ βρέθηκε στη 15η θέση των ριμπάουντερ, έχοντας 9.3 ανά αγώνα. Στη σειρά με τους Κινγκς ο μέσος όρος ανέβηκε στα 15.1!

Και όχι μόνο. Η επίδοση των τριών αγώνων με τουλάχιστον 20 ριμπάουντ κατά τη διάρκεια μιας σειράς των play-offs συνέβη για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια! Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Ντουάιτ Χάουαρντ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα