Μικάλ Μπρίτζες: Είναι η μετάβαση από τον... Μεσαίωνα των Νετς (vids)

Μικάλ Μπρίτζες: Είναι η μετάβαση από τον... Μεσαίωνα των Νετς (vids)

bet365

Οι Νετς έκλεισαν τη θέση τους για τα play-offs του ΝΒΑ έχοντας στο ρόστερ τους έναν εκκολαπτόμενο σταρ. Ο Μικάλ Μπρίτζες είναι ο λόγος για να χαμογελά το Μπρούκλιν.

Κάνοντας αναδρομή στον καιρό της Αναγέννησης μπορούμε να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας σχετικά με την μετάβαση από τον Μεσαίωνα στην νεωτερικότητα. Φέρνοντας την αντίστοιχη συνθήκη στα δεδομένα της τωρινής εποχής και συγκεκριμένα του 2023, ο Μικάλ Μπρίτζες μοιάζει με το πρόσωπο εκείνο που ευθύνεται για την υπέρβαση των... αρχαίων ιδεών που κατέκλυζαν το Μπρούκλιν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η λήξη του tradeline τον περασμένο Φλεβάρη έφερε τον Κέβιν Ντουράντ στο Φοίνιξ, όμως για να συμβεί αυτό οι Νετς προσέθεσαν στο ρόστερ τους τόσο τον απόφοιτο και πρωταθλητή του πανεπιστημίου του Βιλανόβα, όσο και τον "δίδυμό" του, Καμ Τζόνσον. Οι συζητήσεις είχαν σε πρώτο πλάνο την αναβάθμιση των Σανς, παρόλα αυτά ο Μπρίτζες θέλησε να να αποδείξει πως η χαρά του παιχνιδιού μπορεί να αποτελέσει το "φίλτρο" για την μπασκετική αναγέννηση.


«Ήταν δύσκολο, ειδικά στην αρχή. Πολλοί νέοι τύποι προσπαθούν να μάθουν έννοιες και να καταλάβουν το rotation μας και τι να κάνουμε εκεί έξω στο γήπεδο μαζί...Οπότε ήταν σίγουρα δύσκολο για λίγο, αλλά τελικά το να δέσουμε και να καταλάβουμε το τί μπορούμε να κάνουμε εκεί έξω ήταν τρομερό. Είμαι απλά χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση» δηλώνει λίγο μετά την κατάληψη της 6ης θέσης στην Ανατολή.


Οι Νετς βρίσκονται στα play-offs... Μετά από τα τόσα κύμματα που χρειάστηκε να περάσουν από τον «Μεσαίωνα» της κρίσης στην εποχή όπου Ντουράντ και Ίρβινγκ δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των Νεοϋορκέζων.

Ο Μπρίτζες ήταν ο λόγος "ελευθερίας"

Ο ρόλος του Μπρίτζες στους Σανς ήταν πολύτιμος στη χρονιά που το Φοίνιξ έφτασε να διεκδικεί το δαχτυλίδι. Ενώ αγωνιζόμενος στα όρια του... βιονικού, δίχως να λείψει στιγμή από το παρκέ, επιβεβαίωνε τις περγαμηνές που τον ακολουθούν ως ένα "κλειδί" στο πλάνο του Μόντι Γουίλιαμς χωρίς να μπορέσει να θεωρήσει κάτι δεδομένο.

Το να ζεις στην πραγματικότητα των Σανς στη σκιά των Ντέβιν Μπούκερ και Κρις Πολ δεν ήταν πάντα εύκολο. Έδωσε, όμως, στον Μπρίτζες τη δυνατότητα να μάθει «από το να φυλάω τους κορυφαίους και να παίρνω ανόητα φάουλ μόνο και μόνο επειδή είναι τόσο έξυπνοι και απλά μου δίνουν μια γωνία για να με αφήσουν να τους κάνω φάουλ».


Από υποψήφιος καλύτερος αμυντικός σε έναν τομέα που... έχτισε το όνομά του, το ταξίδι του στον Μπρούκλιν γύρισε τον διακόπτη του σκόρερ και ένας two-way εαυτός βγήκε στην επιφάνεια για τον 26χρονο γκαρντ/φόργουορντ. Όπως έχει δηλώσει πολλάκις από την ανταλλαγή του στους Νετς και μετά, η ελευθερία στο πλάνο του Βον και η νεανική φύση στο ρόστερ της ομάδας κατάφεραν να βγάλουν τα θετικά στοιχεία κάθε παίκτη. Ο Μπρίτζες στα μάτια των ανθρώπων του franchise αποτελεί τη βάση για την ανανεωμένη εικόνα που έψαχναν τα τελευταία χρόνια.

Μετά το All-Star break κατάφερε να μπει στις λίστες των κορυφαίων της λίγκας με τις επιδόσεις του να ξεπερνούν κάθε δείγμα γραφής που είχε προσφέρει μέχρι εκείνη την περίοδο.

Bridges' impact

Ο Μπρίτζες έχει κατορθώσει να στρέψει μερικά από τα φώτα του ΝΒΑ πάνω του, βάζοντας ξανά τους Νετς σε μία πορεία... υγιή, μακριά από τα προβλήματα που προέκυπταν όσο οι Big 3 του Μπρούκλιν αναζητούσαν το μεγαλείο τους...

Καμία φορά τα νούμερα σε στέλνουν σε μία μπασκετική πλάνη, αλλά είναι πάντοτε χρήσιμα για αποτελέσματα. Τα άλματα του νεαρού γκαρντ μεταφράζονται εν μέρει με την μεταπήδηση από τους 17.2 πόντους με τους Σανς στους 27.2 με τη φανέλα των Νετς. Και ίσως το είδωλό του μεγαλώντας (Κέβιν Ντουράντ) να μην πανηγυρίσει με τον τρόπο που το κάνει ο ίδιος μετά από τρίποντο, το το κάνουν όμως άλλα πρόσωπα της Λίγκας βάζοντας μπροστά το Bridges' impact.

Τζος Χαρτ και Καρλ-Άντονι Τάουνς (με μία... μικρή βελτίωση) δίνουν την απάντηση!

 

NBA Τελευταία Νέα