Εμπίντ: Λογικά κακός είναι, λογικά δεν έπρεπε να είναι βασικός στο All Star Game (vid)

Εμπίντ: Λογικά κακός είναι, λογικά δεν έπρεπε να είναι βασικός στο All Star Game (vid)

Νίκος Καρφής
Εμπίντ: Λογικά κακός είναι, λογικά δεν έπρεπε να είναι βασικός στο All Star Game (vid)

bet365

Το Gazzetta γράφει για την αδικία σε βάρος του Τζοέλ Εμπίντ για την οποία ο σταρ των Σίξερς δίνει απαντήσεις στο γήπεδο.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι αρχηγός στη μία ομάδα του φετινού All Star Game και θα λάβει μέρος για 7η συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια γιορτή του ΝΒΑ, ενώ captain της άλλης ομάδας θα είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Γνωστοί έγιναν οι starters, με τους Τέιτουμ, Ντουράντ, Ίρβινγκ και Μίτσελ να πλαισιώνουν τον Greek Freak, ενώ μαζί με τον ΛεΜπρόν βρίσκονται οι Κάρι, Ντόντσιτς, Γιόκιτς και Γουίλιαμσον. Φέτος το ΝΒΑ εφαρμόζει μια νέα καινοτομία καθώς τόσο ο Γιάννης, όσο και ο Λεμπρόν θα επιλέξουν τους συμπαίκτες τους μόλις λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ, κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν θα γνωρίζει σε ποια ομάδα θα παίζει. Προς το παρόν οι δύο παίκτες γνωρίζουν μόνο τις αρχικές πεντάδες.

Ως εδώ όλα ωραία. Αυτό που δεν μοιάζει και τόσο ωραίο και κατά πολλούς είναι άδικο, έχει να κάνει με τον Τζοέλ Εμπίντ, αφού ο ηγέτης των Σίξερς δεν βρίσκεται στους starters. Το Gazzetta στέκεται στην αδικία.

Πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ, αλλά όχι βασικός στο All Star Game

H αλήθεια είναι πως υπάρχει χώρος για μόλις τρεις βασικούς από τη frontcourt της Ανατολής. Και η θέση του Γιάννη σαν αρχηγού και φυσικά σαν πενταδάτου δεν αμφισβητείται. Ωστόσο σίγουρα ο Εμπίντ αξίζει να θεωρεί πως έχει αδικηθεί που οι Τέιτουμ και Ντουράντ επιλέχθηκαν μπροστά από εκείνον. Ωστόσο η δύναμη του κόσμου είναι μεγάλη και κρίνει πολλά. Πάμε όμως να συγκρίνουμε τους τρεις παίκτες.

Αρχικά στους πόντους, ο Εμπίντ είναι κορυφαίος στη λίγκα με 33.4 κατά μέσο όρο, ο Τέιτουμ είναι τέταρτος με 31.1 και ο Ντουράντ είναι όγδοος με 29.7. Ο Τζοέλ είναι 13ος στα ριμπάουντ με 9.8, ενώ πολύ πίσω είναι ο JT με 8.7 και ο KD με 6.7. Τώρα στις ασίστ ο Jojo έχει 4.1, ο Τέιτουμ 4.4 και ο Ντουράντ 5.3. Πάμε και στο PER (player efficiency ranking), εκεί όπου ο Εμπίντ είναι τρίτος με 30.6, ο Ντουράντ είναι έβδομος με 27.6 και ο Τέιτουμ είναι 13ος με 24.6.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία που είναι και βασικές στατιστικές κατηγορίες, μπορούμε να πούμε πως ο Τζοέλ έχει αδικηθεί λιγάκι που δεν βρίσκεται στους starters.

Έδωσε τις απαντήσεις κόντρα στον δύο σερί φορές MVP

Στο παρελθόν διεκδίκησε βραβείο MVP, το οποίο ωστόσο το έχασε, από τον Γιόκιτς (δίκαια). Όμως ο Καμερουνέζος δεν σταματά να δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο, κάτι που έκανε και πριν λίγες ώρες κόντρα στους Νάγκετς, τους οποίους διέλυσε. Ο ηγέτης των Σίξερς ήταν απολαυστικός κόντρα στους Νάγκετς και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 126-119. Μέτρησε 47 πόντους, 18 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε ένα τρελό show. Με αυτό τον τρόπο οι Σίξερς πήγαν στο 32-16. Ο Εμπίντ έδωσε τις απαντήσεις του εκεί που έπρεπε, φώναξε πως είναι εδώ, είναι δυνατός. Και το... φώναξε κόντρα στον δύο σερί φορές MVP του ΝΒΑ, τον σπουδαίο Νίκολα Γιόκιτς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Εμπίντ ανήκει στο TOP 3 των ψηλών του ΝΒΑ μαζί με τους Γιάννη και Γιόκιτς. Ωστόσο σε σχέση με αυτά που μας δείχνει πάνω στο παρκέ, δεν παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει. Είναι σκληρό να μην είναι βασικός στο All Star Game ο πρώτος σκόρερ της λίγκας. Ίσως και να φταίει πως είναι λιγότερο δημοφιλής από τον Ντουράντ και τον Τέιτουμ. Kαι μην ξεχνάμε πως ο Τζοέλ ήταν δεύτερος στη ψηφοφορία για το βραβείο του MVP πίσω από τον Γιόκιτς, τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι. Πάντα εκεί ανάμεσα στους κορυφαίους.

Eμπίντ στα... χνάρια του Τζόρνταν και του Σακίλ

Υπάρχουν κάποια στατιστικά, ορισμένες επιδόσεις που δείχνουν την ποιότητα σου σαν παίκτης και την ικανότητα του σου να συγκρίνεται με κάποιες τεράστιες μορφές της λίγκας. Μετά την 47άρα του κόντρα στους Νάγκετς, ο Εμπίντ έφτασε τα 33 ματς στην καριέρα του με 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ.

Θέλετε να μάθετε ποιος έχει παραπάνω τέτοια ματς στην ιστορία. Μόνο ένας, μόνο ο Σακίλ Ο'Νίλ που το έχει πράξει σε 43 περιπτώσεις. Ακριβώς τα ίδια με τον ηγέτη των Σίξερς, έχει και ο GOAT, Μάικλ Τζόρνταν. Σίγουρα μεγάλη υπόθεση για τον Jojo να μπαίνει στην... εξίσωση με αυτά τα ιερά τέρατα του αθλήματος.

H... χειρονομία α λα D-Generation-X που δεν πέρασε απαρατήρητη

Ο Εμπίντ είναι ένας τύπος που ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτα και συνεχώς πρέπει να αποδεικνύει πράγματα. Αδικημένος για την αξία του, κάτι που φάνηκε και από τις ψήφους του All Star Game. Λίγες ώρες πριν μάθει πως δεν θα είναι βασικός στην γιορτή των κορυφαίο, είπε να πανηγυρίσει ένα καλάθι και φάουλ που πέτυχε με μια κίνηση που παραπέμπει σε WWE και στη D-Generation-X, την ομάδα της οποίας ηγήθηκαν κάποτε δύο θρύλοι του wrestling, ο Σον Μάικλς και ο Triple HHH.

Δεν κρατήθηκε, έκανε την κίνηση και το ΝΒΑ τον τιμώρησε με πρόστιμο 25.000 δολαρίων για «απρεπή χειρονομία». Σαν να ήξερε, σαν να το ένιωθε. Σίγουρα μπορεί να έβγαλε από μέσα του όλα αυτά που εξηγούμε παραπάνω. Όμως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει τις ψήφους. Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να απαντά με κρότο μέσα στο γήπεδο κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους όπως ο Γιόκιτς.

 

NBA Τελευταία Νέα